Joi,
01.12.2022
Cer Senin
Acum
-0°C

Spitalul din Agnita devine COVID. Manager: „Ne dorim să susținem sistemul și să facem bine”

Spitalul din Agnita devine COVID. Manager: „Ne dorim să susținem sistemul și să facem bine”

Gabriel Budescu, directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu a anunțat astăzi, 2 noiembrie, că a făcut o propunere către prefectură ca Spitalul Orășenesc Agnita să poată fi transformat în spital COVID. Din spusele șefului DSP în această unitate spitalicească ar urma să fie alocate bolnavilor de COVID aproximativ 50 de paturi. Decizia a fost luată în urma creșterii cazurilor și a suprasolicitării spitalelor care, în momentul de față, internează persoane infectate cu virusul SARS CoV-2. Marea problemă este, însă, lipsa personalului medical de specialitate.

„S-a luat în calcul acest aspect. Sunt medicii din spital și în același timp vor mai fi făcute, probabil, angajări. De asemenea, vom vedea ce alte resurse vom avea ca și Spitalul Județean să poată să-i ajute. Suntem cu toții de acord că resursa medicală este limitată în acest moment”. A spus Dr. Gabriel Budescu, în cadrul Ședinței Extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu.

Iosif Nicolae Prișca, managerul spitalului din Agnita spune că personalul medical este pregătit pentru a primi bolnavii de COVID, chiar dacă au avut prea multă experiență cu acest virus până acum. În momentul de față se fac toate demersurile pentru ca unitatea să intre cât mai repede în circuitul spitalelor COVID.

„Da, urmează să devenim spital COVID, iar propunerea este pentru 50 de locuri. Chiar acum sunt la Direcția Sanitară și analizăm situația să vedem ce înseamnă resursa umană și să facem un fel de reorganizare. Spitalul din Agnita nu are, în momentul de față, medici infecționiști. Am discutat cu cei de la Spitalul Județean și cu celelalte spitale și ne vor ajuta cu resursa umană. Acum însă, să vedem de ce avem nevoie ca să putem să ne mișcăm foarte repede. Trebuie să facem un bilanț clar, să vedem ce avem noi și de ce avem nevoie. Ideea este că boala nu ne așteaptă, pandemia nu stă pe loc, bolnavii sunt tot mai mulți. Noi ne dorim să începem cât mai repede. Ne dorim să susținem sistemul și să facem bine, pentru a putea trece peste acest hop. Noi nu avem experiență în ceea ce înseamnă COVID. Celelalte spitale l-au simțit și l-au luat din mers, dar vom pune în practică absolut tot ce știm”, spune managerul Iosif Nicolae Prișca.

Sursa Foto: Facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus