Măsurile propuse de ministrul Tătaru pentru limitarea infecțiilor în Sibiu

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat miercuri dimineață că a propus Comitetului Județean pentru Situații de Urgență o serie de recomandări cu scopul de a limita și reduce numărul cazurilor noi de coronavirus în Sibiu.

„Recomandările pe care le-am făcut astăzi în discuțiile pe care le-am avut cu componența Comitetului Județean pentru Situații de Urgență merg pe scăderea mobilității și pe scăderea transmiterii, având ca efect scăderea numărului de cazuri. Avem 507 paturi, avem o suplimentare de 132 de paturi, dar extensia nu o putem face la infinit în contextul în care avem o normă de personal. De aceea regula rămâne, în acest moment, limitarea creșterii numărului de cazuri prin limitarea transmiterii. În acest context am făcut și câteva propuneri pe care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență le va evalua și va acționa în consecință. Am recomandat reevaluarea transportului în comun, mai ales în orele de vârf, cu suplimentarea numărului de mijloace de transport și verificarea respectării regulilor în aceste mijloace de transport, reanalizarea flex-time-ului – timp diferențiat de lucru și telemunca, reevaluarea activității teraselor, reevaluarea parcurilor pe timpul nopții, reevaluarea spațiilor de joacă și servirea mesei în mall-uri, doar prepararea hranei în cantine și servirea doar în regim de take-away. Reevaluarea acestor măsuri care pot fi luate va da și măsura scăderii transmiterii în comunitate”, a declarat ministrul Tătaru.

Cât privește eventualitatea introducerii carantinei în Sibiu, acesta a declarat că momentan nu a fost luată în discuție.

Vizualizari: 5327

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Dumitru Dumitru

Acum 6 luni

Instituții carantina generala 2 săptămâni sa încetiniti creșterea brusca. În ritmul asta spitalele se vor sufoca și vor ajunge sa aleagă pe cine tratează și cine nu. Cu siguranță pilele și rudele voastre nu vor fi în categoria a doua, ceilalți pentru voi se pare ca nu contează. Importante sunt alegerile...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus