Sâmbătă,
16.01.2021
Ninsori Usoare
Acum
-7°C

Presa americană: Joe Biden a câștigat președinția SUA. Kamala Harris, prima femeie vicepreședinte

Presa americană: Joe Biden a câștigat președinția SUA. Kamala Harris, prima femeie vicepreședinte

După patru zile de la ziua alegerilor pentru desemnarea președintelui Statelor Unite ale Americii, majoritatea presei americane anunță victoria lui Joe Biden.

”Joseph Robinette Biden Jr. a fost ales, sâmbătă, al 46-lea președinte al Statelor Unite, promițând să restabilească normalitatea politică și spiritul unității naționale, pentru a face față devastatoarei crizei economice și de sănătate și făcând din Donald J. Trump un președinte cu un singur mandat, după patru ani agitați la Casa Albă”, anunță în ediția on-line cotidianul New York Times.

Victoria lui Joe Biden este confirmată și de instituțiile de presă apropiate candidatului republican. ”Candidatul democrat la președinție, Joe Biden, l-a învins pe președintele în funcție, Donald Trump, oprindu-l de la un al doilea mandat la Casa Albă. O victorie pentru fostul vicepreședinte, după o campanie amară și dramatică, după serii prelungite de numărare a voturilor în statele-cheie, care au declanșat sesizări în instanță din partea echipei de campanie a lui Trump”, anunță Fox News.

Victoria lui Joe Biden, consfințită prin depășirea numărului de 270 de electori aleși de către populația americană cu drept de vot, vine după apropierea de final a numărării voturilor în statul Pennsylvania. La ora redactării acestei știri, în statul cu 20 de electori, Jeo Biden este cotat cu un procent de 49,7% (3.345.906 de voturi), urmat de Donald Trump cu 49,2% (3.311.448 de voturi) și de candidata liberală Jo Jorgensen – 1,1% (echivalentul a 77.286 de voturi).

Presa americană insistă și pe faptul că Joe Biden va face echipă cu prima femeie care ajunge în funcția de vicepreședinte al SUA: Kamala Harris, fost procuror și senator al statului California.

Sursa foto: Erin Schaff/The New York Times

Vizualizari: 1665

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Toma Toma

Acum 2 luni

Nu am nimic de castigat din victoria lui Joe Biden!Dar,parca ma incearca un sentiment de multumire cand tupeul,obraznicia,grosolania si lipsa de educatie elementara sunt invinse. PS-Pastrand proportiile-nu vi se pare ca acest scenariu s-a repetat intr-unul din orasele din Romania?
Raspunde

Adrian Hexa

Acum 2 luni

A castigat PSD-ul americanilor, democratii. Partidul lgbt, blm si altor marxisti de sorginte libertariana.... o sa fie naspa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus