Joi,
24.06.2021
Cer Senin
Acum
31°C

Viceprimarii Sibiului vor fi aleși marți după-amiaza

Viceprimarii Sibiului vor fi aleși marți după-amiaza

Ședința în care vor fi propuși și aleși cei doi viceprimari pe care Sibiul să îi aibă în următorii patru ani este programată în cursul zilei de marți, 10 noiembrie.

Ca urmare a modificărilor Codului Administrativ, dar și din cauza discuțiilor în instanță asupra noului mandat de primar al lui Astrid Fodor, a fost nevoie să treacă aproape o lună și jumătate de la alegerile locale pentru ca Sibiul să aibă un Consiliu Local validat, un primar care a depus jurământul și doi viceprimari care să completeze executivul local. Acești doi viceprimari urmează a fi aleși într-o ședință extraordinară, convocată pentru ora 14:00 a zilei de marți.

Potrivit surselor politice citate de Turnul Sfatului zilele trecute, negocierile dintre FDGR și PNL (principalele formațiuni din Consiliul Local Sibiu) au dus la păstrarea situației din ultimele două mandate: alături de primarul FDGR va lucra un viceprimar tot de la FDGR și unul de la PNL. Din partea FDGR va fi propusă Corina Bokor, viceprimar al orașului din decembrie 2014, iar din partea PNL va fi propus Alexandru Dumbravă, actual inspector școlar general al județului. 

Tot în ședința de marți urmează a fi aleși și președinții celor șase comisii de specialitate ale Consiliului local, precum și stabilită componența acestora. 

Totodată, este așteptat ca la începutul ședinței să depună jurământul la preluarea mandatului și alți doi consilieri care nu au apucat să facă acest lucru în ședința de constituire a Consiliului Local Sibiu. Este vorba de Sara Konnerth (FDGR) și Emil Taslovanu (PNL), a căror validare de către instanța sibiană s-a produs abia la începutul săptămânii trecute,

Din cele 23 de voturi din forul deliberativ al Sibiului, FDGR controlează opt voturi, în timp ce liberalii controlează nouă mandate. PSD are doi consilieri locali, iar USR PLUS – patru.

Citește și Surse. Bokor și Dumbravă, cei doi viceprimari cu care va lucra Fodor. ”Mi-ar plăcea să am ceva de făcut, nu doar să încasez un salariu”

Vizualizari: 1935

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus