Vineri,
23.04.2021
Parțial Noros
Acum
7°C

Supărați că au rămas fără apă, o mână de locuitori din județ s-au apucat să repare singuri conducta. Primăria e în izolare

Supărați că au rămas fără apă, o mână de locuitori din județ s-au apucat să repare singuri conducta. Primăria e în izolare

Locuitorii din Scoreiu, comuna Porumbacu de Jos, au probleme serioase cu apa. Aceștia spun că, în urmă cu două săptămâni, s-a spart conducta principală de apă și, deși au anunțat Primăria, nu s-a făcut nimic pentru remedierea avariei. Viceprimarul încă în funcție al comunei spune că utilajul cu care ar fi trebuit să sape pentru remedierea situației este defect și, în plus, majoritatea angajaților instituției se află în carantină și nu a avut cine să rezolve problema, iar primarul încă în funcție spune că au fost două conducte avariate, iar pentru una dintre ele nu s-a putut interveni, pentru că se află în izolare. Locuitorii și-au reparat singuri conducta.

Locuitorii din satul Scoreiu, comuna Porumbacu de Jos au semnalat o problemă cu care se confruntă de aproximativ două săptămâni. Aceștia spun că, în localitate s-a spart conducta principală de apă și deși au apelat la primărie, problema nu a fost rezolvată, așa că, oamenii s-au apucat să repare singuri țeava. Problema, însă, nu pare rezolvată în totalitate.

„Doar ieri pentru remediere a trebuit jumătate de zi să se întrerupă alimentarea cu apă, dar și așa, pe partea cu țeava avariată era o presiune extrem de mică”, spune unul dintre locuitori.

Primăria este în izolare și nu are cine să rezolve avaria

Contactat de reporterii Turnul Sfatului viceprimarul comunei Ioan Dorel Martinicu, a explicat că utilajul cu care ar fi trebuit să sape pentru repararea conductei este defect și nu s-a putut interveni, ca mai apoi, majoritatea angajaților primăriei să intre în carantină din cauza cazurilor de infectare cu SARS CoV-2 printre angajați.

„Da, a fost o defecțiune și avem utilajul cu care trebuia să săpăm defect. Oamenii, având în vedere că nu mai au apă, au forțat nota și au reparat singuri. Este o țeavă foarte veche. Primăria trebuie să se ocupe de această avarie, doar că la noi este o situație foarte deosebită acum. Aproape tot personalul este în carantină și nu avea cine să se ocupe”, spune viceprimarul.

Și primarul Ioan Strava cunoaște problema și spune că ar fi vorba despre două conducte și nu una. Astfel, primăria a reușit să repare una dintre ele, dar când să se ocupe de cea de-a doua, au intrat în izolare.

„Au fost două conducte într-adevăr defecte. Una am rezolvat-o noi săptămâna trecută. Am încercat să mergem să o reparăm și pe cea care a rămas. Nu știu dacă au făcut-o sau nu (n.r. referire la locuitorii din Scoreiu). Noi am avut o problemă de izolare și din cauza asta... . Joi, vineri, săptămâna trecută ne-am făcut teste și avem colegi pozitivi. Suntem izolați și de asta a rămas problema nerezolvată. Eu am vorbit cu cineva de acolo (n.r. Scoreiu), ieri și i-am spus că suntem izolați și că încercăm, să vedem cum, să trimit pe altcineva acolo să meargă. Acum nu știu exact ce au spus ei (n.r locuitorii din Scoreiu). Într-adevăr au fost două conducte sparte, una s-a rezolvat. La sfârșitul săptămânii trecute am vrut s-o rezolvăm și pe cealaltă, dar COVID-ul ăsta ne-a bulversat de n-am mai știut ce să mai facem. Probabil că încercăm vinerea asta s-o rezolvăm”, spune Ioan Strava.

În urma alegerilor locale din 27 septembrie, primăria Porumbacu de Jos a fost câștigată de Georgeta Maria Posa, însă, până astăzi nu a fost învestită, în funcție fiind vechiul primar Ioan Strava.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus