Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
25°C

Ce ar trebui să verifice Corpul de Control de la București, aflat la Spitalul Județean Sibiu. Cele mai grave probleme semnalate din interior

Ce ar trebui să verifice Corpul de Control de la București, aflat la Spitalul Județean Sibiu. Cele mai grave probleme semnalate din interior

De mai bine de trei săptămâni, pe toate canalele de comunicare ale redacției au ajuns mesaje de la cadre medicale din Spitalul Clinic Județean Sibiu ce conțin acuzații aduse celor doi manageri ai instituției, directorului medical Dr. Florin Grosu și managerului Liliana Coldea. Aceștia sunt acuzați de abuzuri, management defectuos, lipsuri majore în spital, neprotejarea personalului sau beneficii aduse unor rude apropiate în detrimentul unor pacienți.

Actualizare. Controlul efectuat astăzi, la Spitalul Județean Sibiu, a fost realizat de către inspectorii ISU ca urmare a deciziei de duminică a Guvernului României, pentru verificarea tuturor secțiilor ATI din țară.

Știre inițială: În contextul în care, astăzi, 16 noiembrie, Corpul de Control al Ministerului Sănătății se află la Spitalul Județean Sibiu, punem la dispozitie cele mai grave probleme semnalate pe adresa redacției, cei de la minister fiind singurii abilitați să le probeze. 

Niciun cadru medical din cei care au trimis sesizările nu și-au asumat publicarea identității, principalul motiv fiind teama de a nu rămâne fără locul de muncă.

Vă reamintim că toate aceste acuzații sunt aduse în plină pandemie de COVID-19, moment în care Sibiul a ajuns pe primul loc în țară, având cea mai mare incidență cumulată a cazurilor la mia de locuitori.

Mai jos puteți citi mesajele primite la redacție:

„Bună dimineața, vă rog frumos să publicați ce o să vă scriu, dar fără a-mi dezvălui identitatea pentru că dacă se află cine sunt mă lasă fără serviciu. Avem nevoie de ajutor, nu avem cu ce lucra, nu avem dezinfectant, în spital sunt foarte multe lipsuri, personalul se îmbolnăvește pentru că nu avem cu ce să ne protejăm, se lucrează foarte mult din cauza lipsei de personal deoarece foarte mulți colegi sunt infectați cu COVID-19. Nu sunt locuri pe secțiile de ATI și mor atâția oameni în timp ce așteaptă eliberarea unui loc pe ATI, dar nu înțeleg de ce nu intervine cineva, deși se știe că domnișoara Coldea ține ocupate două paturi din secția de ATI de la neurologice de șapte luni de zile, să nu mai vorbim de decontul de cheltuieli în tot acest timp, oare de ce nu are dreptul la viață și un om de rând, un om sărac care ar avea șanse de recuperare, dar numai un ventilator l-ar putea salva, de ce domnișoara Coldea are dreptul de a ține ocupate două paturi în timp ce se sting atâția oameni, RUȘINE Domnișoara Coldea, RUȘINE doamna Câmpean și Turcan, dar să știți că nu veți rămâne nepedepsite pentru tot răul făcut, pentru genocidul care l-ați provocat la Sibiu. Așa să vă ajute Dumnezeu”, este ultimul mesaj primit pe adresa redacției.

„Sunt angajată la SCJU SIBIU, avem nevoie de ajutor, nu mai știm la cine să  apelăm! De când a preluat domnișoara Coldea conducerea spitalului lucrăm în stres continuu, suntem mai rău ca la închisoare. Din cauza asta m-am hotărât să apelez la ajutorul dumneavoastră poate ne ajutați publicând articole cu ce se întâmplă în spital. Nu știu dacă aveți voie să intrați în spital ca să vedeți în ce condiții lucrăm, dar eu vă pot da informații referitor la ce se întâmplă în spital, dar nu doresc să mi se afle identitatea. Mulțumesc frumos”, este un alt mesaj.

„În Spitalul Clinic Județean Sibiu se întâmplă un adevărat dezastru”, este o altă atenționare primită printr-un mesaj.

„La spitalul județean, mama directoarei Coldea stă internată de 6 luni pe diferite secții, pentru a nu o duce la azil. Stă prin secțiile spitalului cu mâncare, cazare, îngrijire, medicamente, GRATIS. Au modificat softul spitalului astfel încât să nu se mai poată vedea numele pacienților internați, tocmai pentru a nu o găsi pe mama directoarei Coldea prin secțiile spitalului. Vă rog să faceți o investigație jurnalistică”, este un alt mesaj, dintr-o altă sursă.

De asemenea, pe adresa redacției a sosit o scrisoare semnată „Colectivul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu fără d-na Coldea și d-l Grosu”, în care, se aduc grave acuzații, unele dintre ele grave, conducerii instituției.

„Din partea grupului de medici, asistenți, asistente, infirmiere, personalul existent în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu ne adresăm presei cu mari rugăminți de a divulga și a investiga abuzurile care se desfășoară de șase luni în acest spital în aceste vremuri de maximă seriozitate și, bineînțeles, în a sesiza organele abilitate pentru a ajuta personalul medical într-o mare nedreptate”, începe scrisoarea.

Apoi, scrisoarea face referiri la modul în care medicul Liliana Coldea ține internată în spital, de mai bine de cinci luni de zile, o rudă apropiată care are nevoie de îngrijire paleativă, ocupând un salon cu mai multe paturi, în detrimentul altor bolnavi. Angajații spitalului mai fac referire la faptul că apropiații lor nu au parte de atâtea luni de spitalizare pe bani publici.

„Vă scriem întrucât ne doare sufletul că bunicii, părinții și cunoscuții noștri nu au parte de atâta spitalizare pe bani publici, medicamente scumpe, fiind o persoană de 84 de ani, fiind ținută în spital cu toate îngrijirile, întrucât doamna Coldea aplică metode tiranice de făcut gimnastică și îngrijire exemplară pentru mama dumneaei, de către cadrele medicale și infirmiere. Ne întrebăm cum este posibil să beneficieze de un asemenea privilegiu atâta timp cât în spital „taie și spânzură”, scuzați expresia, alături de directorul medical Grosu Florin […] creând un haos în toate secțiile și pe toate compartimentele, dar în mare parte nemulțumire și o mare revoltă. Toți șefii de secții, birouri, Tesa, asistente, infirmiere, trăiesc un calvar, în spitalul clinic fiind o permanentă amenințare cu destituiri, concedieri și schimbări după bunul plac”, mai scriu cei de la spital în scrisoarea adresată redacției.

Reporterii „Turnul Sfatului” au trimis o solicitare către reprezentanții spitalului pentru a primi răspuns la acuzațiile aduse în mesaje și în scrisoare. Mai jos puteți vedea răspunsul managerului Dr. Liliana Coldea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

8 comentarii

Ioan Gheorghe

Acum 3 ani

Oare ce fel de jurnalisti sunteti daca recunoasteti la inceputul articolului ca primiti astfel de sesizari de mai bine de 3 saptamani si nu scrieti nimic pana astazi cand a venit corpul de control la verificari?
Raspunde

Apolitic W

Acum 3 ani

Mai in gluma, poate isi fac timp sa mearga si pana la Consiliul Judetean sa verifice un pic executia bugetara.Spre exemplu, in 2019 CJ a platit salarii de 13 mil de euro avand si o conducere ce respira liberalism , eficienta si orientare spre economie de piata . Sau poate doamna arvocata s-a gandit sa le ofere pacientilor un spectacol gratuit Junii Sibiului, spre insanatosire grabnica.
Raspunde

Dan Kro

Acum 3 ani

doamna arvocata/jurista unde si-a facut studiile? la idd sau ff ca cind era la pdl(boc,ariton) tot jurista era
Raspunde

Alzara 191&

Acum 3 ani

Așa se întâmplă când o regiune / județ sunt la cheremul exclusiv al unei grupări / partid care își impun voința și puterea societății : vezi Timișoara lui Ciuhandu , Teleormanul lui Dragnea , Neamțul lui Pinalti , Constanța lui Mazăre , Sibiul ajuns conjunctural pe mâna unor foști pedisti ; duoa cum se vede , nicio deosebire de partid . Evident ca societatea românească nu și-a găsit mecanismul eficient de conducere se control .
Raspunde

Alex Alexa

Acum 3 ani

Va rog frumos sa curga cu demisii in Sibiu. Atata incompetenta ne face de rusine Sibiul!
Raspunde

Sibian Nesasificat

Acum 3 ani

Singura diferenta dintre Sibiu, Piatra Neamt, Bucuresti, Suceava, Teleorman si orice alt oras/judet este arhitectura cladirilor din centru, in privinta careia nu avem nici un merit. In rest, aceleasi neamuri in functii bine platite, cumetrii, caterinca, taiat de porc intre politicieni si functionari, țuiculiță prin Păltiniș, fix aceeași cloaca purulenta.
Raspunde

Sasu Habrnam

Acum 3 ani

Klaus Iohannis: La Piatra Neamț, baronii roșii au schimbat directorii de spital de capul lor. La Sibiu au fost baronii galbeni, anterior portocalii!
Raspunde

Gabriela Aurelia

Acum 3 ani

Bună seara as dori sa vb cu cineva care poate sa facă ceva cu acești doctori care nu își fac treaba ma refer la faptul ca te programează la o ora la care eu nici măcar nu sunt la cabinet te pun pe drumuri și ei măcar nu sunt prezenți plus când ajungi acolo și aștepți o ora spune ca nu ești programat atâta timp cât eu am făcut programarea telefonic și mi sa zis sa vin azi la ora 18, bineînțeles doctorul ne era venit. As dori sa fac vreo sesizare asupra acestor medici de la Policlinica Clabucet Cardiologie, Neurologie și medici dr Călinescu Maria care a plecat de la cabinet deși programul îl avea pana la ora 20.Doamna dr Drignei Melania care am rugat-o frumos atâta timp cât nu avea nici un pacient în cabinet sa îmi elibereze un bilet de trimitere pt mama mea în vârstă de 74 de ani pe care nu o pot plimba tot timpul pe la doctori ca nu poate sa mai meargă am fost refuzata total nici programare nici bilet de trimitere nimic un refuz total. AS DORI SA MEARGĂ UN CONTROL ACOLO SA VADĂ MEDICI DE ACOLO CUM ÎȘI IAU SALARILE ȘI NU ISI FAC TREABA. CÂTĂ NEPĂSARE ÎN TARA ASTA. VA ROG SA ÎMI SPUNEȚI UNDE POT SA FAC O SESIZARE?? MULȚUMESC
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus