Sâmbătă,
20.07.2024
Fulgere Cu Ploi Usoare
Acum
19°C

Două persoane cu handicap au inițiat o campanie umanitară pentru a-și ajuta colegii

Două persoane cu handicap au inițiat o campanie umanitară pentru a-și ajuta colegii

Marius Hămbășan și soția lui, Dorina, două persoane cu handicap, rezidente ale Centrului de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Dumbrăveni, au decis să facă un gest nobil față de colegii de centru. Astfel, au inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru a le face celor 77 de colegi daruri de Sfântul Nicolae. Marius spune că orice poate fi folositor, începând de la produse pentru curățenie și igienă, până la produse alimentare. Oricine dorește să facă o donație sau poate sponsoriza este așteptat să se alăture campaniei.

Marius are 39 de ani și este născut în Sibiu. Până la vârsta de nouă ani a avut o viață normală, fiind un copil ca oricare altul. O boală necruțătoare, însă, avea să-l țintuiască în scaun rulant în numai doi ani de zile. Marius suferă de distrofie musculară progresivă Duchene. Pe Dorina, soția lui, a cunoscut-o la centru și s-au căsătorit în mai, 2019. Ambii știu ce înseamnă viața în centrele de recuperare și greutățile prin care trec persoanele cu dizabilități. Mai mult, în urmă cu câteva săptămâni, centrul de la Dumbrăveni a fost declarat de autorități focar COVID, soția lui Marius fiind declarată pozitivă și izolată departe de el timp de două săptămâni. Pentru că acum lucrurile se îndreaptă spre bine și majoritatea rezidenților și angajaților centrului s-au vindecat și s-au reîntors în camerele lor, Marius s-a gândit să le însenineze zilele, iar de Moș Nicolae, să le ofere colegilor lui cadouri. Nu poate duce la bun sfârșit această inițiativă fără implicarea comunității, de aceea, alături de soția lui, a început o campanie de strângere de fonduri pe care o anunță transparentă.

„Totala transparență a campaniei va fi asigurată pe tot parcursul desfășurării prin aducerea la cunoștință, pas cu pas, a tuturor operațiunilor realizate, atât în mass-media, cât și pe rețelele de socializare. Vor fi publice și vor fi anexate absolut toate sumele și produsele strânse, cât și documentele privind achiziționările. Avem convingerea că toți cei ce citesc se vor implica și vor aduce o picătură de bucurie o clipă de fericire și multe zâmbete celor năpăstuiți”, spune Marius.

Campania vine în sprijinul instituției și a persoanelor cu handicap instituționalizate. Bărbatul vorbește despre motivele pentru care a ales să o inițieze.

„Campania fost determinată de pandemie și infectare cu Covid-19 a tuturor centrelor/căminelor rezidențiale destinate persoanelor cu dizabilități (mulți colegi din toată țara chiar pierzând lupta cu viața). Drept urmare, toți cei instituționalizați și testați pozitiv au fost izolați, fără a avea contact cu exteriorul, cu familia, cu persoanele dragi sau cu cei cu care au fost acomodați. Aceste măsuri drastice de restricționare au dus la afectarea emoțională gravă a acestora, fiind lipsiți și de personalul cu care se obișnuiseră și de care depindeau.

Campania umanitară ar putea ameliora situația financiară a centrului rezidențial. Nu mai este necesară ruperea din fondurile destinate altor cheltuieli, pentru a asigura cele trebuincioase desfășurării activităților de igienizare și a asigurării cadourilor pentru sărbători. În același timp ar putea ameliora și starea emoțională și siguranța rezidenților. Orice poate fi folositor, începând de la produse pentru curățenie și igienă, dulciuri, panificație, răcoritoare (suc) până la produse alimentare. Oricine dorește să facă o donație sau poate sponsoriza este așteptat alături de noi”, mai spune Marius.

Toți cei care vor să se implice alături de Marius și Dorina pot folosi datele de mai jos.

Contact:

Nicolae Marius Hambasan,

Telefon: 0755.709.853,

Email: [email protected]

Cont în lei:

Nume: HAMBASAN DORINA – MARIA

COD IBAN: RO20CECEB00008RON1212653

Cont în euro:

Nume: HAMBASAN DORINA – MARIA

COD IBAN: RO89CECEB000B2EUR1212664

Cod SWIFT: CECEROBUXXX

Centrul de Recuperare si Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Dumbraveni, Sibiu.

Str. Mihai Eminescu, nr. 54,

Telefon: 0269/865688, fax: 0269865337.

Director centru: Muntean Raluca

Email: [email protected]

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus