Joi,
18.08.2022
Ceata
Acum
18°C

Primăria Sibiu: Taxele și impozitele locale pentru anul 2021, în dezbatere publică

Primăria Sibiu: Taxele și impozitele locale pentru anul 2021, în dezbatere publică

“Am afișat pe sibiu.ro un proiect de hotărâre a Consiliului Local care privește nivelul taxelor și impozitelor locale pentru anul 2021, supunându-l dezbaterii publice. Ca idee generală, am propus ca taxele și impozitele pentru persoane fizice să rămână la același nivel ca în acest an, corelându-se doar cu inflația, așa cum cere legislația. În cazul persoanelor juridice, am propus o serie de facilități, în contextul în care mediul economic local a fost puternic afectat de criza generată de pandemia de coronavirus. Aceste facilități vor însemna un efort bugetar de aproximativ 8 milioane de lei, pe care am ales să ni-l asumăm în beneficiul comunității”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu

Vă prezentăm principalele prevederi ale propunerii supuse dezbaterii publice:

În cazul persoanelor fizice:

• Pentru clădirile rezidențiale (utilizate ca spațiu de locuit), sibienii vor plăti același impozit ca și în 2020, adăugându-se doar rata inflației de 3,8%, impusă de legislația în vigoare.

• Pentru clădirile nerezidențiale (utilizate pentru alte activități decât locuirea) deținute de persoane fizice cota de impozitare va fi de 0,5% din valoare de impozitare. Nu se va mai aplica cota penalizatoare de 1,3%.

În cazul persoanelor juridice:

• Pentru clădirile deținute de persoane juridice, impozitele vor scădea deoarece cota adițională a fost redusă la jumătate față de anul 2020, ca o facilitate acordată de administrația locală mediului economic.

Taxa anuală de eliberare/vizare a autorizațiilor pentru activitatea în alimentația publică se va reduce față de 2020 la jumătate, în contextul în care HoReCa locală a fost cel mai grav afectat domeniu economic în acest an.  

• În cazul taxei pentru terasele sezoniere, se propune menținerea facilității acordate în 2020, și anume scăderea cu 75% a acesteia, de la 2 lei/mp/zi la 0,5 lei/mp/zi.

Taxa hotelieră va fi eliminată în anul 2021, ca mod de a sprijini unitățile de cazare din Sibiu și încurajarea turismului local.

Se propune și menținerea reducerii de 10% în cazul persoanelor fizice care plătesc  impozitului pe clădire, pe teren și impozitul auto datorat pentru întregul an până la data de 31 martie 2021.

Restul taxelor și impozitelor vor rămâne la același nivel înregistrat în 2020, corelându-se doar cu rata inflației.

Întregul proiect de hotărâre poate fi consultat aici: https://sibiu.ro/consiliu/proiecte_dezbatere. Sugestiile și opiniile sibienilor sunt așteptate pe directiafiscala@sibiu.ro . Proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local Sibiu în ședința din luna decembrie 2020.

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 8623

Comentarii

4 comentarii

Lucian Hadar

Acum 1 an

1.3% este maximul legal pt persoane juridice Este incredibil ,o lipsa totala de respect pt toate firmele care se lupta pt supravietuire. Plafonul legal este intre 0,2 %si 1.3% la care se poate adauga un procent pina la 50 % Au propus inexplicabil procentul maxim de 1.3% si un procent suplimentar de 16% aceeasi abordare de camatarie cu acte .
Raspunde

Christian Stanciu

Acum 1 an

Nu cred ca o persoană singura trebuie să plătească taxe cât pentru 4. Venitul lunar este doar pentru o persoană și nu pentru 4. E corect ca fiecare să plătească pentru el. Cum poate o societate comerciala să impună unei Primării în ce condiții își oferă serviciile. Ea poate prezenta doar oferta de servicii. Nu ne convine, mai sunt și alte societăți cu care se poate negocia. Nu e singura societate comerciala. Dacă acceptați domnilor consilieri locali condițiile lor fără a negocia cu alte firme, considrr că vă faceți părtași la o ticăloșie și veți atrage oprobiul public cât și procese. Dumneavoastră slujiți interesul comunității și nu al firmelor private.
Raspunde

Cetatean Sibian

Acum 1 an

Ati uitat sa ne trimiteti decizia de impunere pe 2021,macar separat de salubrizare , ca sa putem plati online beneficiind de reducerea de 10%
Raspunde

Vulcu Alexandru

Acum 1 an

cum aflu cuantumul impozituli si taxelor pe acest an 2021 N-am primit impunerea de la primarie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus