Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Transformarea digitală: direcția principală spre o societate mai inteligentă la Sibiu Innovation Days 2020

Transformarea digitală: direcția principală spre o societate mai inteligentă la Sibiu Innovation Days 2020

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (ULBS) prin Centrul de transfer de cunoaștere Hasso Plattner și Cluj IT Cluster organizează în zilele de 26 și 27 noiembrie 2020, prima ediție a conferinței internaționale care va analiza procesele transformării digitale la nivel organizațional care generează impact în comunitatea din care facem parte. 

După modelul de succes al Cluj Innovation Days, reconfirmat pe parcursul celor 8 ediții ale conferinței ca o platformă de legătură pentru stabilirea bazelor de cooperare naționale și internaționale, sprijinirea a noi modele de inovare în business și reunirea mediului de afaceri cu reprezentanți ai mediului public și de cercetare, conceptul Innovation Days se extinde începând cu 2020 către Regiunea Centru prin parteneriatul încheiat între cele două organizații.

Sibiu Innovation Days 2020 este un eveniment născut din dorința de a coagula toate forțele care gravitează în jurul conceptului de inovare prin digitalizare, urmărind să consolideze colaborarea dintre toate părțile interesate - mediul academic, companii și factorii de decizie, îmbunătățind în același timp modul în care înțelegem și folosim serviciile inovatoare disponibile în Transilvania, în general, și regiunea Sibiu, în particular.

Ediția din acest an a Sibiu Innovation Days reprezintă primul episod al unei serii de evenimente la fel de reușite, care va consolida poziția orașului Sibiu ca centru emergent de inovare, cu impact în conturarea vitalității economice și sociale a întregii regiuni. La eveniment și-au anunțat participarea peste 48 de specialiști IT, experți ai Comisiei Europene și oameni de afaceri din România, Germania, Marea Britanie, Belgia, Spania printre care: Christoph Meinel (Director & CEO al Hasso Plattner Institute Potsdam Germania), Ramona Samson (DG Research and Innovation, Comisia Europeana), Lars de Nul (DG Research and Innovation, Comisia Europeană), precum și reprezentanți ai mediului de afaceri, mediului academic și specialiști din Sibiu, Cluj, Timișoara și București.

Pe parcursul celor două zile ale conferinței vom explora, cu îndrumarea și expertiza invitaților noștri, parcursul transformării digitale și modul în care acest lucru poate ajuta comunitatea noastră de studenți, profesori, cercetători, oameni de afaceri și factori de decizie să progreseze și să adauge un plus de valoare în tot ceea ce dezvoltă. Conferința va evidenția, de asemenea, preocupările actuale de cercetare, dezvoltare și inovare ale companiilor din zonă, va aduce o vizibilitate sporită pentru Universitatea Lucian Blaga din Sibiu şi pentru Centrul de transfer de cunoaştere Hasso Plattner din ULBS și va crea noi oportunități de colaborare între cei participanți.

“Pornită ca o inițiativă a asociației Cluj IT, Sibiu Innovation Days a reprezentat o necesitate pentru Sibiu, pentru universitate, pentru companiile din zonă, în ideea de a strânge laolaltă toți factorii de decizie care acționează în jurul conceptelor de digitalizare, inovare și transfer de cunoaștere spre o societate mai inteligentă și o viață mai bună pentru membrii ei. Provocările la nivelul societății prin emergența digitalizării în toate sectoarele de activitate, de la industrie, medicină, gestionarea inteligentă a oraşelor, mobilitate inteligentă şi autonomă până la schimbările introduse la nivelul desfășurării muncii prin apariția coșmarului denumit “COVID-19”, avansul în tehnologii digitale, în Inteligenţa Artificială şi securitate cibernetică, toate acestea reprezintă lucruri de actualitate pentru toţi membrii comunităţii sibiene şi despre care se va vorbi la Sibiu Innovation Days. În aceeași măsură vom putea afla viziunea Comisiei Europene pentru Cercetare şi Inovare asupra acestor problematici prin prezența unor persoane de decizie din cadrul acestei instituții europene.” a declarat prof.univ.dr.ing. Adrian Florea, Director al Centrului de transfer de cunoaștere Hasso Plattner din Universitatea Lucian Blaga Sibiu.

“Sibiu Innovation Days 2020, precum Cluj Innovation Days, este rezultatul viziunii Cluj IT de a crea ecosisteme de inovație deschisă. Inovația nu este privilegiul unei anumite locații. Inovația se întâmplă acum peste tot în lume. Prin urmare, fiecare comunitate are ceva valoros de împărtășit cu alte comunități. Astfel, trebuie să activăm și să facem mai vizibil acest proces în cât mai multe locuri posibile, spre beneficiul tuturor. Așteptăm cu nerăbdare un lanț de „Innovation Days” în Transilvania și mai departe în România, unde primele două verigi ale lanțului sunt Cluj Innovation Days și Sibiu Innovation Days. Îi urez mult noroc primei ediții a acestui eveniment și transmit salutări sincere organizatorului principal, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.”, a declarat prof.univ.dr.ing. Stelian Brad, Președinte al Cluj IT Cluster

Cui îi sunt adresate activitățile?

  • manageri și angajați din companii medii sau mijlocii active în regiunea Transilvaniei, și nu numai, interesați de procesele transformării digitale
  • antreprenori care își doresc să descopere noi modele de inovare și oportunități de colaborare
  • studenți ce își doresc să completeze studiile lor cu experiențe din mediul practic de business.
  • cadre didactice și cercetători care doresc să înțeleagă mai bine tendințele de dezvoltare ale domeniului IT, impactul acestuia asupra fabricilor viitorului, precum și cerințele de noi competențe ale angajaților în companii.

Accesul participanţilor este gratuit pe parcursul celor două zile ale evenimentului care se va derula exclusiv online, iar cei interesați să participe pot solicita accesul completând formularul de pe website-ul conferinței. Pentru mai multe detalii privind programul evenimentului și înregistrarea vă invităm să accesaţi: https://events.ulbsibiu.ro/innovationdays/

Pentru mai multe detalii privind conferinţa puteți contacta echipa de organizare a conferinței la  [email protected]

Despre Centrul de transfer de cunoaștere Hasso Plattner din Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

Centrul de Transfer de Cunoaștere (CTC) Hasso Plattner Institute (HPI) din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu (ULBS) este o structură non-profit a ULBS cu autonomie financiară și fără personalitate juridică. Are ca scop dezvoltarea și promovarea activităţilor de educație, de cercetare ştiinţifică, transfer de know-how, inovare, transfer de tehnologie și antreprenoriat inovator precum și promovarea valorilor științei, culturii și civilizației pentru dezvoltarea societății românești integrate în spațiul European și internațional, pentru consolidarea unei societăți bazate pe cunoaștere.

Website https://centers.ulbsibiu.ro/itchpiulbs/en/

Contact [email protected]

Despre Cluj IT Cluster

Cluj IT Cluster este o asociaţie de tip cluster inovativ înfiinţată în octombrie 2012, care numără în prezent peste 75 de membri: peste 65 de companii IT cu mii de angajaţi şi o cifră de afaceri cumulată de peste 150 de milioane de euro, universităţi şi institute de cercetare şi organizaţii catalizator. Iniţiativă a mediului de afaceri, clusterul urmăreşte creşterea competitivităţii sectorului IT şi a vizibilităţii industriei de IT româneşti, precum şi poziţionarea Clujului ca un hub digital inovator cu impact regional și internațional.

Website https://www.clujit.ro/

Contact [email protected]

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus