Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Mică afacere în carantină: O spălătorie preia covoarele sibienilor direct de acasă

Mică afacere în carantină: O spălătorie preia covoarele sibienilor direct de acasă

O spălătorie din județul Sibiu promite să preia, în perioada carantinei, covoarele de la domiciliile clienților care profită de ocazie pentru a-și pregăti locuințele pentru sărbători.

Radu Rodean are de trei ani o spălătorie de covoare, în Șelimbăr. Cel mai aglomerat este îndeosebi în perioada sărbătorilor, spune el, atunci când oamenii fac bine cunoscuta curățenie generală, însă anul acesta parcă a avut mai multe comenzi ca niciodată. Cel mai probabil se datorează și faptului că în perioada carantinei s-a oferit să preia covoarele direct de la domiciliu, astfel încât oamenii să evite deplasările care nu sunt necesare.

Ideea unei spălătorii de covoare a venit după ce pe toată perioada copilăriei lui Radu i-a fost insuflată pasiunea pentru curățenie. Spune că tatăl lui a fost întotdeauna obsedat de curățenie și el a moștenit această înclinație.

„Tata nu a lucrat niciodată în domeniu, dar a fost mereu obsedat de curățenie. De mic copil am învățat cum să curăț în mod corespunzător, să am grijă de casă și să păstrez ordinea. Așa că lui îi datorez această obsesie. De aici a și venit ideea unei astfel de afaceri”, povestește Radu Rodean, administratorul spălătoriei de covoare din Șelimbăr.

A decis să preia covoarele direct de la casele clienților pentru că s-a gândit că ar fi foarte dificil în această perioadă cu transportul, dată fiind carantina. Totodată, și-a imaginat că zilele petrecute în casă îi vor determina cu siguranță pe sibieni să se apuce de curățenie și pregătiri pentru sărbători.

„Ideea de preluare este foarte bine văzută de clienți și mă bucur să spun că avem rezultate bune. În ultimele zile pot spune că a crescut aproape dublu numărul solicitărilor, față de aceeași perioadă a anului trecut”, spune tânărul, în vârstă de 30 de ani. 

Investiție de 20.000 de Euro

Cu timpul, Radu a investit câteva zeci de mii de euro în afacerea sa, pentru ca totul să fie conform și să poată oferi servicii de calitate celor care apelează la spălătoria sa.

„Seriozitatea e pe primul plan la noi. Încercăm inclusiv, atunci când avem posibilitatea, să onorăm comenzile clienților în aceeași zi. Întotdeauna, de sărbători avem cele mai multe comenzi, pentru că este perioada în care oamenii își pregătesc mai sârguincios locuințele și atunci fac acea curățenie generală, care include și curățatul covoarelor.”

Tânărul sibian a investit aproximativ 20.000 de euro. Banii au mers pe aparatură și crearea unui spațiu special de uscare.

„Ne place să spunem că răsfățăm covoarele clienților. Asta pentru că, înainte de a fi livrate, covoarele sunt verificate și se parfumează cu un balsam special. Acesta și înmoaie firul, astfel că vor fi foarte plăcute la atingere”, spune Radu.

Spălătoria are și o pagină de Facebook dedicată, iar cei care doresc să beneficieze de preluarea covoarelor de la domiciliu pot să sune la numărul de telefon 0786 498 028.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus