Duminică,
24.01.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Proiectul „Cutia cu cadouri” are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet pentru ca 19 copii să simtă bucuria sărbătorilor

Proiectul „Cutia cu cadouri” are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet pentru ca 19 copii să simtă bucuria sărbătorilor

Asociația Job în Sibiu lansează pentru al patru-lea an consecutiv proiectul caritabil „Cutia cu cadouri” pentru școlarii din Zlagna, comuna Bârghiș, județul Sibiu. „Cutia cu cadouri” este un proiect de suflet destinat școlarilor din satul Zlagna. Sunt 19 copilași care nu simt bucuria sărbătorilor așa cum o simțim majoritatea dintre noi. Ei nu primesc nimic în dar și nici nu beneficiază de o masă bogată de Crăciun, așa că, oricine dorește poate face o faptă bună pentru acești copii.

Cei de la Asociația Job își doresc să completeze cadourile pentru cei 19 copilași, cu ghetuțe de iarnă, o geacă de iarnă, căciulă, mănuși, ciorapi, dulciuri. Toate noi, așa cum am dărui copiilor noștri. Cadourile înseamnă mult pentru cei mici. Bianca Staicu, președintele asociației povestește cât de sensibil a fost începutul proiectului. Vă puteți imagina doi frați care ar fi vrut să meargă în același timp la școală, dar nu puteau pentru că nu aveau haine? Mergea primul la școală, după care venea acasă și îi dădea hainele frățiorului, pentru a putea merge și el. Este o poveste de aici, dintr-o localitate din Sibiu, o poveste care a pus bazele „Cutiei cu cadouri”.   

„Când am înființat Asociația Job în Sibiu în 2015 ne doream să ajutăm o comunitate cu puțini copii, copii pentru care să putem face mai multe cu resursele foarte limitate pe care le aveam la dispoziție. Am aflat despre această mică comunitate numită Zlagna de la Ade (o amică), care știa despre proiectele organizației noastre. Știa că ajutăm școlari din comunități sărace ale județului Sibiu. Așa am auzit prima dată despre Zlagna. 

Într-o sâmbătă, ne-am urcat în mașină și am pornit spre acest sat. Am vizitat școala împreună cu doamna învățătoare Angela Porime. Dânsa ne-a relatat povestea celor doi frați care veneau pe rând la scoală pentru că nu aveau cu ce să se încalțe. Ar fi vrut să meargă împreună la scoală, dar situația materială precară de acasă făcea ca acest lucru să fie imposibil. Cei mici nu aveau cu ce să se încalțe și veneau cu rândul la scoală, folosind o pereche de cizme ale tatălui. 

Am fost atât de impresionați de această poveste și de atunci în fiecare an facem tot ce ne stă în putință să aducem zâmbete pe chipul acestor copii. Așa am ajuns să inițiem și proiectul „Cutia cu cadouri” -  un proiect de suflet atât pentru noi, pentru școlari cât și pentru toți prietenii asociației care se implică alături de noi. În fiecare an copiii așteptau cu nerăbdare să primească cadourile și acest lucru se întâmplă la Sibiu în cadrul unui atelier tematic (terapie prin artă, dans, joacă) pe care îl organizăm de Sărbători. Cu această ocazie se bucurau și de Târgul de Crăciun din Sibiu. Bucuria, entuziasmul și zâmbetul de pe chipul lor în momentul primirii cutiei cu cadouri nu pot fi descrise în cuvinte. Mulțumim tuturor prietenilor care ne sprijină în acest proiect și nu numai. Este așa o fericire să vezi oameni care la rândul lor se bucură că pot contribui la bucuria unor copilași mai puțin norocoși”, spune Bianca Staicu, Președinte Asociația Job în Sibiu.

Pentru mulți este singurul dar pe care îl aduce Moș Crăciun

Despre magia proiectului vorbește și învățătoarea școlii din Zlagna, cea care își cunoaște bine copiii și poate spune ce înseamnă pentru ei aceste cadouri și gestul făcut de asociație prin oameni cu suflet.

„În urmă cu 5 ani am avut șansa să cunosc doi oameni minunați: Bianca și Marius, care împreună se numesc „Asociația Job în Sibiu". De atunci, prin efortul lor și prin generozitatea altor oameni de bine, viața elevilor mei este plină de surprize. Au avut ocazia să meargă în excursii, să participe la   activități distractive, să viziteze diferite obiective și să bucure de un loc de joacă în curtea școlii. De atunci, Crăciunul este mai frumos, pentru că, ei primesc în fiecare an o „Cutie cu cadouri"... pentru mulți singurul dar pe care îl aduce Moș Crăciun. Eu mulțumesc din suflet Asociației Job în Sibiu și tuturor oamenilor care prin generozitatea lor aduc  bucurie în sufletul copiilor”, spune dascălul Angela Porime.

Oricine își dorește poate contribui cu o donație în contul Asociației, urmând ca membrii acesteia să cumpere lucrurile menționate la începutul articolului. Necesarul pentru fiecare copil este de aproximativ 250 de lei, dar se poate dona orice sumă, cât de mică. Se dorește să se meargă la Zlagna cu cadourile pentru toți școlarii.

Donațiile se pot face în acest cont:

ASOCIAȚIA JOB ÎN SIBIU

RO70BACX0000001410022000

UNICREDIT SIBIU

DETALII: Donație Cutia cu cadouri Zlagna

O altă variantă propusă de cei din Asociația Job este să fie pregătite cadourile personal și să fie aduse la Avantaj Optic Place  - strada Oituz Nr. 34 A (vis-a-vis de Liceul Economic). Programul este de luni pană vineri între 9:30 și 15:00.

Pentru detalii se poate lua legătura cu membrii asociației pe mesaj pe Facebook sau WhatsApp la următoarele numere de telefon:

Bianca Staicu – 0758 723.052

Adina Anghel – 0771 368.402

Marius Ciucă –  0769 909.646

Donațiile se primesc până în data de 14 Decembrie 2020.

Sponsorizările din partea companiilor sunt binevenite de asemenea.

_________

Asociația Job în Sibiu și-a început activitatea în iulie 2015 și are drept scop promovarea, sprijinirea, realizarea și coordonarea de activități legate de cariera tinerilor, absolvenților, persoanelor defavorizate și a tuturor grupurilor sociale. Aceasta e implicată pe piața muncii din Sibiu prin consiliere oferită candidaților care își caută un loc de muncă sau doresc o schimbare, a celor mai puțin favorizați (din diverse motive) și asistarea companiilor în găsirea candidaților potriviți. De asemenea face parteneriate cu universități și companii pentru programe de practică, seminarii non formale.

O alta direcție a organizației este sprijinirea educației din mediul rural. Ajută cu resurse (ateliere, excursii, rechizite, tablete, loc de joacă) elevii școlii din Zlagna.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus