Marţi,
26.01.2021
Ninsori Usoare
Acum
0°C

111 sibieni amendați pentru că au fost prinși ieri fără mască, alți 45 pentru că nu au respectat restricțiile privind deplasarea

111 sibieni amendați pentru că au fost prinși ieri fără mască, alți 45 pentru că nu au respectat restricțiile privind deplasarea

150 de polițiști sibieni și polițiști locali au acționat ieri împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu și au desfășurat activități specifice atât în zonele carantinate, cât și în celelalte localități din județul Sibiu, pentru verificarea respectării măsurilor impuse, în context COVID – 19. Cu această ocazie, au aplicat peste o sută de amenzi celor care au fost prinși fără mască de protecție și alte 45 pentru cei care nu au respectat măsurile privind deplasarea.

Ieri au fost controlate 44.061 de persoane, dintre care 36.860 în filtrele rutiere, 2.686 cu privire la respectarea măsurii de izolare/carantină și alte 4.515 de persoane au fost controlate cu privire la respectarea măsurilor în interiorul localităților. De asemenea, au fost verificate 87 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 26.822 de mijloace de transport, dintre care 26.184 în filtre. 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 141 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.250 de lei, astfel:

- 98 de sancțiuni în valoare de 9.250 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție

- 43 de sancțiuni în valoare de 4.000 de lei de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali sibieni au verificat 286 de persoane și au aplicat 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.750 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și alte 2 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

Peste 190 de jandarmi sibieni și jandarmi din cadrul Grupărilor de Jandarmi Mobile Brașov și Bacău au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, polițiști din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi, polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, precum și polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate, respectiv Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu, Mediaș, Avrig și Orlat, cât și în interiorul acestora, ocazie cu care au controlat 36.860 de persoane și 26.184 auto. 

Totodată, au desfășurat acțiuni de verificare în interiorul zonelor carantinate, astfel fiind controlate 704 persoane, cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse. 

În urma desfășurării acțiunilor, 39 de persoane au fost sancționate de jandarmi, pentru nerespectarea măsurilor dispuse, în consecință fiind aplicate 36 de avertismente scrise și 3 amenzi în valoare de 2000 lei.

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Cpt Dumitru Croitoru" al județului Sibiu au efectuat 2 controale  în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19 – s-a identificat o neregulă pentru care a fost aplicat avertisment. 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus