Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
3°C

Orban: Pentru toate persoanele aflate în carantină sau izolare se va asigura dreptul de vot

Orban: Pentru toate persoanele aflate în carantină sau izolare se va asigura dreptul de vot

Premierul Ludovic Orban a declarat că pentru toate persoanele aflate în carantină sau izolare, urmare a faptului că sunt contacţi ai unor bolnavi COVID, se va asigura dreptul de vot şi aceştia vor putea solicita urna mobilă, subliniind că Direcţiile de Sănătate Publică sunt obligate să emită deciziile de carantinare sau izolare în acest sens.

"Este obligaţia Direcţiilor de Sănătate Publică, în conformitate cu Legea 36, pentru orice persoană care e declarată pozitivă, indiferent că e tratată în spital sau se tratează la domiciliu sau într-o altă locaţie, să emită deciziile privitoare la obligaţia de a sta în izolare. De asemenea, şi în privinţa persoanelor de contact identificate în cadrul anchetelor epidemiologice, Direcţiile de Sănătate Publică trebuie să emită deciziile de carantinare, izolare, în funcţie de situaţie. De asemenea, şi pentru persoanele care vin din ţări cu o rată de incidenţă mai mare decât rata de incidenţă din România, dacă stau mai mult de 3 zile trebuie să intre într-o perioadă de izolare de 14 zile. Pentru toţi aceşti cetăţeni se va asigura dreptul de vot. Atât timp cât Direcţiile de Sănătate Publică emit o decizie în care impun carantina, izolarea, pentru cetăţeni, e normal că ei nu pot să-şi exercite dreptul de vot şi e normal că ei au dreptul să solicite urna mobilă pentru a-şi exercita dreptul de vot", a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Premierul a răspuns astfel, întrebat, joi, dacă persoanele aflate în carantină sau izolare la domiciliu ca urmare a faptului că sunt contacţi ai unor bolnavi COVID, dar nu au un certificat de la DSP în acest sens, vor putea solicita urna mobilă pentru a putea vota la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Centru Județean Sibiu de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare, joi, un număr de 1384 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 2000 persoane în izolare la domiciliu. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1057

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus