Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
0°C

Protecția Consumatorului Sibiu a găsit 12 tipuri de măști neconforme. Amenzi de 68.000 de lei

Protecția Consumatorului Sibiu a găsit 12 tipuri de măști neconforme. Amenzi de 68.000 de lei

Comisarul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Regiunea Centru Brașov, Claudiu Sorin Susanu, arată într-un răspuns transmis la solicitarea reporterului Turnul Sfatului, că în zona Sibiului au fost depistate până acum la comercializare, în urma controalelor, 12 tipuri de măști neconforme.

Anunțul vine după ce Protecția Consumatorului a anunțat deja că a amendat o serie de supermarketuri precum Kaufland, Mega Image, Auchan, Lidl și Profi pentru că vindeau măști neconforme.

”Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Sibiu a efectuat începând cu luna martie 2020 un număr de 58 controale la operatori economici din județul Sibiu care comercializează măști, iar în urma acestor controale au fost depistate un număr de 12 tipuri de măști cu deficiențe, pentru care au fost stabilite, în conformitate cu prevederile legale, măsura de oprire temporară de la comercializare, fiind aplicate un număr de 12 amenzi contravenționale în cuantum de 68.000 de lei și 24 avertismente”, arată comisarul șef Claudiu Sorin Susanu.

Cât privește controalele la nivel național, amintim că printre companiile care au fost sancţionate pentru comercializarea măştilor neconforme se află diverse puncte de lucru din ţară ale marilor retaileri prezenţi în România, precum Lidl, Rewe, Kaufland, Mega Image, Auchan, Altex, Dedeman, Profi, DM, dar şi compania petrolieră Lukoil România.

De asemenea, raportul arată că au fost amendate şi marile reţele de farmacii Help Net şi Sensiblu.

Printre neregulile constatate se află lipsa totală sau parţială a elementelor de identificare şi caracterizare, lipsa traducerii în limba română, lipsă instrucţiuni de utilizare, lipsă menţionare compoziţie material, lipsă declaraţie conformitate, lipsă marcaj de conformitate CE.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

D C

Acum 3 ani

Aceeași gargară. De ce nu se spune care sunt măștile neconforme(denumire sau imagine),să știm și noi să nu le mai folosim dacă tot nu ne apără și am dat banii degeaba pe ele.
Raspunde

Calin Calin

Acum 3 ani

''Manual'' de utilizare tradus in romana= pentru masca:)?? Lipsa eticheta identificare? Pai e tricou? Fara CE nu ai drept de import..hai sa le vedem pe cele conforme, cu traducere la utilizare;)) Au facut teste in laborator sa vada cum si daca nu sunt conforme Retin particulele si sunt eficiente?? Sau numai din acte tragi aceste concluzii, unele acte cel putin ciudate. Nu tin partea nimanui, dar vina e impartita. Fara CE si conformitate nu ai voie sa importi nimica. Legat de traducere si alte aberatii ca nu are masca eticheta...noaptea mintii.Sanatate.
Raspunde

Dan S.

Acum 3 ani

Până ieri, ți se urla în față că trebuie să porți mască, orice soi de mască, fular, eșarfă, hârtie igienică, orice, numa' să-ți acoperi gura. Iar dacă nu - amendă, dosar penal, ce mai, cum se poate așa ceva ??? Acum, după luni și luni în care autoritățile au știut numa' să ne certe și să ne spună că suntem conspiraționiști care vrem s-o omorâm pe bunica că nu purtăm sfânta mască, s-au trezit să și verifice dacă ce ne obligă să purtăm chiar ajută sau nu. Răspunde cineva pentru neglijența de care s-a dat dovadă până acum ? Că doar nu e un secret că măștile erau neconforme - ANPC anunța încă din iulie că 90% (nu 50%, nu 60%, ci 90% !) din măști sunt neconforme, da' nimănui nu i-a păsat, au mers înainte pe "purtați masca aia oricum !"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus