Duminică,
17.01.2021
Acum
0°C

Modelul de declarație al Prefecturii Sibiu este greșit. ”E doar orientativ și se adaptează”

Modelul de declarație al Prefecturii Sibiu este greșit. ”E doar orientativ și se adaptează”

Site-ul Instituției Prefectului publică un model de adeverință pe care angajatorii o pot completa, astfel încât angajații să se poată deplasa în Sibiu și celelalte localități aflate în carantină. Juriștii ne-au semnalat însă o problemă: modelul respectiv nu este conform cu legislația în vigoare. Mai precis, Ordinul nr. 4.660.150 din 28 noiembrie, ”privind prelungirea măsurii carantinei zonale pentru municipiul Sibiu, localitatea Şelimbăr şi Cartierul Arhitecţilor din cadrul localităţii Cisnădie, judeţul Sibiu”, emis de Departamentul pentru Situații de Urgență și semnat de secretarul de stat Raed Arafat, prevede o serie de detalii care trebuie să apară în adeverințele emise de angajator, în vederea deplasării în localitățile carantinate.

”Nu trebuie luat ”

Articolul 7 al acestui ordin prevede că ”adeverinţa eliberată de angajator trebuie să cuprindă următoarele date: nume, prenume, adresa locuinţei, date referitoare la identificarea locului de muncă, date referitoare la identificarea angajatorului (adresa punctului de lucru), domeniul activităţii profesionale, mijlocul de deplasare, precum şi itinerariul de deplasare pe raza zonei carantinate şi intervalul orar în care îşi desfăşoară activitatea”. De pe modelul prezentat de Instituția Prefecturii lipsesc aceste date: domeniul activității profesionale, mijlocul de deplasare, itinerariul de deplasare pe raza zonei carantinate, precum şi intervalul orar în care îşi desfăşoară activitatea.

Purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului, Andreea Ștefan, spune că modelul urcat pe site-ul instituției este ”orientativ”, așa cum apare și în titlu, iar angajatorii ar trebui să-l facă în forma în care este util pentru fiecare activitate. ”Acesta este modelul transmis de la București, este unul orientativ și se adaptează. Acesta este și motivul pentru care scrie în titlu model orientativ, nu trebuie luat ”, spune purtătorul de cuvânt al instituției.

Pe de altă parte, juriștii care trebuie să pregătească documentele cu care angajații să se poată deplasa la locul de muncă în perfectă concordanță cu legea sunt siderați. ”Cum să treci tu cu mânuța ta ce trebuie să cuprindă adeverința și când dai un model, acesta să nu cuprindă elementele pe care le-ai trecut în hotărâre? Din luna martie stăm permanent pe Monitorul Oficial, pe stirioficiale.ro, pe site-ul INSP, pe site-ul prefecturii. Se stabilește ceva seara, iar dimineața când vrei să faci totul în concordanță cu ce s-a stabilit, deschizi Monitorul Oficial și e cu totul altceva decât ce era deja stabilit. Nu mi se pare normal. Pe de-o parte soliciți populației decență, respectarea normelor, bună credință, iar tu, cea mai importantă instituție la nivel local în această pandemie, dai dovadă de diletantism”, spune unul din juriștii deranjați de aceste neconcordanțe.

În plus, Ordinul semnat de Raed Arafat face trimitere la un alt act care nu există. În chiar articolul 1 se stipulează faptul că măsura de carantină se prelungește cu șapte zile după ce carantinarea a fost instituită prin ”Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4.659.923 din 14.11.2020”. Doar că respectivul Ordin nu există. Numărul corect este 4.659.928. ”Decât au greșit o cifră”, subliniază ironic juristul.

Merge și cu legitimația

Deși în ordinul semnat de Raed Arafat se specifică faptul că pentru zonele carantinate este nevoie de adeverință de la angajator pentru deplasarea salariaților, Instituția Prefectului a transmis ieri un comunicat în care se arată că ”legitimația de serviciu rămâne în continuare document pentru a justifica motivul deplasării”. Asta, după ce vineri, aceeași instituție specifica foarte clar că deplasarea în scop profesional nu mai este posibilă doar cu legitimație de serviciu, fiind nevoie de o adeverință de la angajator.

În concluzie, pentru a vă deplasa la și de la locul de muncă, în localitățile aflate în carantină, este suficientă o legitimație de la angajator. Dacă nu aveți una, atunci e nevoie de o adeverință de la locul de muncă, însă nu completată după modelul propus pe site-ul Instituției Prefectului, acesta fiind incomplet. Fiecare angajator trebuie să intre pe Monitorul Oficial, să citească Ordinul Ordinul nr. 4.660.150, apărut în 28 decembrie, să verifice articolul 7 și să procedeze ca atare.

Vizualizari: 7352

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Nic Nemer

Acum 1 lună

Incompetenta promovata la varf, indiferent la ce nivel, ne va tine pe loc in mocirla.
Raspunde

John Doe

Acum 1 lună

Până se termină pandemia, poate reușesc și ăștia sa aibe un model de declarație. Acum fac un plan cum sa poată fi luați prin surprindere de prima ninsoare. Ăștia sunt oamenii aleși... Gândesc la capacitate maximă...
Raspunde

Paul Damian

Acum 1 lună

”Decât au greșit o cifră”, subliniază ironic juristul. Decat "să citească Ordinul Ordinul nr. 4.660.150, apărut în 28 _decembrie_, să verifice articolul 7 și să procedeze ca atare.", suliniez ironic eu. Decembrie anul asta?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus