Miercuri,
05.10.2022
Ploi Scurte
Acum
8°C

Primăria Sibiu: Bănci smart în Piața Mică

Primăria Sibiu: Bănci smart în Piața Mică

„În nouă zonă pietonală din Piața Mică, în jurul Casei Artelor, am înlocuit băncile cu o variantă mai modernă și mai smart. Atunci când vom putea ieși din case, sibienii și turiștii vor avea la dispoziție cinci bănci cu prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile, mai comode și mai plăcute ca aspect”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Din cele cinci bănci recent amplasate în Piața Mică, trei își produc singure electricitatea necesară pentru încărcarea dispozitivelor mobile fiind prevăzute cu panouri fotovoltaice pe șezutul băncii. Acestea sunt dotate și cu un dispozitiv pentru încărcarea wireless a dispozitivelor mobile. Celelalte două bănci sunt conectate la rețeaua de electricitate și dotate cu prize USB pentru încărcare. În prezent se lucrează încă la punerea în funcțiune a acestor dispozitive, facilitățile de încărcare urmând să fie active începând de sâmbătă, 5 decembrie.

Băncile sunt fabricate în Cehia din oțel, acoperit cu lemn tropical și sticlă, potrivite ca aspect unui centru istoric. Costul achiziției a fost de 82.000 de lei. 

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 4151

Comentarii

9 comentarii

Carcotel H.

Acum 1 an

Bai ce proiecte de anvergura are Cora, intr-adevar...banci "SMART" auzi. Dap, excelent, bine ca s-a rezolvat problema cu transportul public, traficul si zona metropolitana :) acum avem timp si de banci smart. Panoul cu LEDuri din pasaj cand il instalati?
Raspunde

Costel Radu

Acum 1 an

Bravos! Reusite dupa reusite. Am botezat un parc. Am pus bancute! Facem stadion. Ce? Mor oameni pe capete in spitale? Cum? Nu au elevii loc in scoli si, pana sa vina pandemia, nu aveau sapun si hartie igienica?! Eh. Fleacuri. Avem alte prioritati.
Raspunde

Newman Sibian

Acum 1 an

Ii sugerez duamnei primar sa stea cu fundul pe sticla .Poate face o cistita smart!!!
Raspunde

Bogdan Radu

Acum 1 an

Să mă lămurească cineva și pe mine cum poate să fie mai comod să stai pe sticlă fierbinte vara și rece iarna in comparație cu o bancă de lemn... Chiar nu avem pe ce să mai dăm banii. Mai bine puneați niste prize pt mașini electrice că telefoanele avem unde să le încărcăm!
Raspunde

Neluțu O

Acum 1 an

Na! Vă rog, dvs. sunteți un ziar , zic eu , serios, nepărtinitor. Acum cîteva zile, tot aici s-a spus că vor pune nu știu ce bănci în ,,curtea școlii,,în Huet, și mai știu eu pe unde. Acum , asta! Doamne, dar chiar nu au ce face cu banii ? Băncuțe în decembrie? În plină pandemie? Și chiar după, mai îmi arde mie să stau jos, după atîta stat în casă? O să alerg pe unde văd cu ochii, o să dau bicicleta jos din pod și ...tai-o! Ba sunt aranjate ,dacă te uiți bine de î-ți bate soarele în cap vara!! Nu , nu-mi vine să cred! Spuneți voi, că eu poate sunt....
Raspunde

Halta Sibiu Sat

Acum 1 an

Prostiile astea hipsteresti ar fi ok, insotite de realizari cu adevarat importante si cu impact. Fluidizarea traficului a fost realizata de Covid, nu de primarie. Sosea Turnisor-Strand nu. Reabilitarea cartierelor e o bataie de joc, se sta 6 luni la o strada de 100 m. Oradea inaugureaza a 4-a sau a 5-a parcare subterana si supraterana, cu spatii de agrement deasupra, pasaje, patrunderi, trafic lejer, trambaie si autobuze noi. De Cluj nu mai vorbesc. La noi e ca la Faurei si Falticeni. Ba, mai rau!
Raspunde

Vasile Vasile

Acum 1 an

Asta e din ciclul: inca sunt strazi cu noroi sau toaletă in curte dar punem bancute cu fotovoltaice. Filtrele de pe Coposu cat sant de performante ? Chiar asa sa arunci cu banii publici? Redacția, poate le puneți si voi o întrebare.
Raspunde

Un Sibian

Acum 1 an

absolut toate comentariile la "marea veste" cu bancile smart sunt negative...deci e o idee tampita (ca marea majoritate a ideilor si actiunilor care pornesc din primaria Sibiu)...ar trebui sa existe o reactie din partea celor care au avut "ideea smart" de-a cheltui bani pe asa o tampenie!!! sa auzim si noi o justificare, sa vedem cum au luat hotararea asta, cine a aprobat, cine a zis pentru si cine contra, etc,. etc.
Raspunde

Nicoleta Răcoanță

Acum 1 an

Lucrarile care se fac in Sibiu sunt un exemplu pentru toate capitalele europene! Noi locuim la Viena si nici aici nu am vazut o asemenea dezvoltare si proiecte mari! Toata Romania ar trebui sa fie invidioasa pe Sibiu! Felicitari, draga doamna Fodor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus