Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Iohannis: Se cristalizează rapid o coaliție de centru dreapta

Iohannis: Se cristalizează rapid o coaliție de centru dreapta

Președintele Klaus Iohannis a declarat în urmă cu câteva minute, la prima sa apariție publică după alegerile din 6 decembrie, că rezultatul de ieri a fost cel țintit de el. ”Dacă ne uităm pe rezultatele provizorii, s-au numărat aproape toate, vedem că PNL în 2016 obținuse 20%, acum 25%, deci o creștere clară. USR a obținut în 2016 8%, acum a crescut la 15%. PSD, care avea în 2016 45%, a scăzut dramatic la 29%. E clar că dacă adunăm rezultatele, partidele de centru dreapta, împreună, au obținut peste 50% din voturi și pot să vă spun că acesta a fost obiectivul meu și din acest motiv a trebuit să mă exprim un pic mai des în public în ultimele săptămâni.

În acest fel, PSD poate, în fine, după un ciclu întreg de alegeri, să rămână în afara deciziei politice. Se cristalizează rapid o coaliție de centru dreapta. Peste doar câteva zile voi convoca consultări cu partidele din noul Parlament pentru a găsi cea mai bună soluție pentru România”, a comentat președintele.

Iohannis le-a mulțumit românilor care au ieșit la vot și a promis că va analiza în următoarea perioadă, alături de viitorul guvern nemulțumirile adunate în cadrul populației. ”Vă mulțumesc tuturor celor care ați ieșit din casă, ați mers la vot. Vă garantez că fiecare vot va fi luat în considerare, fiecare vot contează. Trebuie să fim foarte sinceri: participarea la vot a fost redusă și este foarte clar că sunt mulți români care fie nu au primit suficientă informație, fie sunt nemulțumiți de mine, de partide, de clasa politică sau de anumite măsuri luate. Eu văd aceste lucruri și e important ca noi toți politicienii să vedem asta, să le analizăm. Sunt foarte decis ca în următoarea perioadă, cu guvernul care se va forma, să analizăm aceste chestiuni”, a mai spus președintele.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1724

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Jawohl Mein Fuhrer

Acum 3 ani

"În acest fel, PSD poate, în fine, după un ciclu întreg de alegeri, să rămână în afara deciziei politice." Adica votantii MAJORITARI sa se duca draq ca nu ma intereseaza...
Raspunde

Itu Kukuruku

Acum 3 ani

de cand e 29% majoritate?
Raspunde

...un Cisnadian

Acum 3 ani

Majoritari sunt daca au peste 50% ... Deci nu in cazul de fata...
Raspunde

John Doe

Acum 3 ani

Din 18 milioane de cetateni cu drept de vot, au votat duminica 30%, adica aprox. 5,5 milioane. Din cei 5,5 mil., cu pesede au votat 30%, adica aprox. 1,6 milioane. De cand 1,6 milioane de voturi din 18 milioane (sub 10%) inseamna "MAJORITARI"?
Raspunde

Joe Heinous

Acum 3 ani

Ma bucur ca PEEE SEEE DEEE o sa ramana in afara guvernului, doar nu era sa ne intoarcem in vremurile de mult apuse, cand PEEE SEEE DEEE castiga alegerile! Oh, wait...
Raspunde

2 Cents

Acum 3 ani

Parafrazez: "La alegerile parlamentare, românii au dat o lecţie infatuaţilor care au propagat ura"
Raspunde

Dan .

Acum 3 ani

cu tot tabloul grav de absenteism, ma bucur totusi ca aroganta lui KWI e ajustata de scorul mic obtinut de partidul lui
Raspunde

@ Dan

Acum 3 ani

Eu nu m-as bucura!Pentru toti cei inteligenti sau doar cu un dram de ratiune,rezultatul alegerilor este catastrofal!Adica urmeaza inca 4 ani de ratari,insuccese,minciuni,manipulari grosolane!Pentru ca PSD-istii nu vor fi acceptati la guvernare (pentru ca nu pot realiza o coalitie majoritara!) iar ceilalti vor fi permanent obstructionati si astfel vor trece patru ani degeaba,fara nici un efect pentru noi.Consider ca ambitia lui KWI era justificata pentru orice om normal.Numai ca in Romania sunt putini oameni normali!
Raspunde

Vlad Mihi

Acum 3 ani

E clar ca ne meritam soarta. Ciuma rosie compusa din infractori si AUR de extremisti dreapta, aia am ales de aia o sa avem parte. Bine ca nu ati iesit la vot, au ales Sud-istii soarta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus