Duminică,
05.12.2021
Innorat
Acum
-3°C

Se cunosc 100% trei deputați și un senator. Restul mandatelor merg la redistribuirea națională

Se cunosc 100% trei deputați și un senator. Restul mandatelor merg la redistribuirea națională

După anunțarea oficială a rezultatelor la nivel local, se cunosc în județul Sibiu patru din cei nouă parlamentari. Aceștia sunt trei deputați și un senator, poziții care rezultă din distribuirea locală a mandatelor.

PNL și Alianța USR PLUS sunt singurele partide care la nivelul județului Sibiu reușesc să primească mandate de parlamentar în această distribuire. Raluca Turcan și Christine Thellmann de la PNL, respectiv Dan Barna de la Alianța USR PLUS sunt deputații care primesc suficiente voturi din partea sibienilor pentru această etapă. La Senat există o singură persoană: este vorba de liberalul Nicolae Neagu.

Mai exact, la această departajare locală a mandatelor sa ia numărul total de voturi pentru fiecare cameră a legislativului și se împarte la numărul de parlamentari alocați județului, în funcție de populație, respectiv șase deputați și trei senatori. Făcând acest calcul, din numărul total de 118.542 de voturi, câte au fost pentru candidații la Camera Deputaților, împărțind la șase, rezultă un etalon de 19.757 voturi, câte sunt necesare pentru fiecare deputat în parte.

PNL a avut 49.364 voturi, se scad două mandate și rămâne un rest de 9.857. Acesta este insuficient pentru încă un loc de deputat, astfel că intră la a doua etapă de redistribuire a mandatelor, cea națională.

USR PLUS a obținut în județ 26.629. Se scad 19.747 voturi, cât reprezintă un mandat și rezultă un rest de 6.512 voturi care merg în redistribuirea națională.

Celelalte partide care primesc mandate, PSD, respectiv AUR au avut insuficiente voturi pentru un mandat întreg în această distribuire locală a mandatelor, astfel că intră direct în redistribuirea națională, cu resturi de  16.241 de voturi, în cazul PSD, respectiv 10.320 de voturi, cum este cazul AUR. Cel mai probabil, aceste partide vor primi mandate în redistribuirea națională, urmând ca din resturile rămase de la PNL și USR PLUS, unul din aceste partide să mai primească un mandat, în funcție de poziționarea lor după distribuția națională a mandatelor.

Un singur senator sigur. Alți doi vor fi cunoscuți la redistribuirea națională

Nicolae Neagu este sigur, la această oră, singurul senator de Sibiu din viitorul mandat. Din totalul de 118.435 de voturi, câte au acordat sibienii pentru această cameră, împărțind la trei, numărul alocat de senatori pentru județ, reies 39.478 de voturi necesare pentru un mandat. PNL reușește să obțină un mandat după acest calcul și îi rămâne un rest de 10.013 voturi. Alianța USR PLUS, PSD și AUR intră cu resturi de 27.787 voturi, 16.305 de voturi, respectiv 10.540 voturi.

Aici puteți vedea rezultate oficiale ale alegerilor, la nivelul județului Sibiu

 

Vizualizari: 3493

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Igor Sevchenko

Acum 12 luni

Cea mai buna veste pe ziua de azi. Sa speram ca Trif nu prinde pensie speciala... Cat de Ciordizo...Mniezo sa-l ierte!

Raspunde

Aiu Rea

Acum 12 luni

Cam de rahat sistemul! Adica, in Sb, un partid care obtine 30% (USR) are CAM aceeasi reprezentativitate cu altele care obtin 10% (PSD, AUR) ? Iar la repartizare intra la comun cu ce au votat oltenii si moldovenii?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus