Sâmbătă,
18.09.2021
Cer Senin
Acum
14°C

Ei sunt viitorii parlamentari de Sibiu

Ei sunt viitorii parlamentari de Sibiu

PNL va avea trei mandate de deputat, USR PLUS, PSD și AUR, câte unul. La Senat, Sibiul va trimite câte un reprezentant al PNL, USR PLUS și AUR.

Raluca Turcan, Christine Thellmann, Constantin Șovăială, Bogdan Trif, Dan Barna și Sebastian Suciu sunt deputații de Sibiu ai mandatului 2020-2024. Viitorii senatori sunt Nicolae Neagu (PNL), Claudiu Marinel Mureșan (USR PLUS) și Gheorghe Adrian Cătană (AUR).

PNL, trei vechi, unul nou

Liberalii trimit aceleași nume în parlament, Raluca Turcan, Constantin Șovăială și Nicolae Neagu având mai multe mandate la activ. Singurul nume nou este cel al fostului viceprimar al Mediașului, Christine Thellmann. Fiica fostului primar al municipiului Mediaș, a declarat la depunerea candidaturii că face acest lucru pentru a sprijini comunitatea din nordul județului. „Obiectivul candidaturii mele este de a reprezenta, evident, în continuare ca și membru al echipei din care fac parte și din care voi continua să fac parte, interesele medieșenilor și a zonei de nord. La nivel central, știu că mă alătur unei echipe care a început să așeze România pe un drum european, un drum al construcției și dezvoltării.  Îmi doresc ca, prin cariera mea administrativă și experiența pe care am acumulat-o în calitate de viceprimar al municipiului Mediaș, să aduc o plus valoare acestei echipe și împreună să concretizăm proiectele mari și importante pentru județul Sibiu“, a spus Christine Thellmann.

La Senat, Nicolae Neagu continuă activitatea în parlament cu al patrulea mandat. A fost senator în legislaturile 2004 – 2008 și 2012 – 2016. De asemenea a avut un mandat de deputat în perioada 2016 – 2020.

Bogdan Trif intră în parlament. Singurul parlamentar PSD de Sibiu

Liderul PSD Sibiu, Bogdan Trif, va fi singurul parlamentar PSD de Sibiu în legislatura 2020-2024. ”Vă mulțumesc pentru votul de încredere pe care mi l-ați acordat! Sunt onorat că voi face parte din Parlamentul României și vă asigur că voi reprezenta cu cinste cetățenii județului Sibiu în Camera Deputaților. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”, a anunțat social-democratul pe pagina sa de Facebook. Social-democrații pierd o poziție de senator din cauza numărului mic de voturi înregistrat de PSD în județ. La redistribuirea națională, celelalte organizații au completat mandatele partidului înainte de a veni rândul județului Sibiu.

USR PLUS: un deputat și un senator

Dan Barna,  copreședintele USR PLUS va continua în Camera Deputaților cu al doilea mandat, însă alături de el va ajunge în parlament un al doilea reprezentant al județului: Claudiu Marinel Mureșan. Are 49 de ani și va lupta în Parlament pentru o țară care își gestionează eficient resursele și care înțelege că nu mai poate funcționa fără un sistem public și este de profesie economist. Claudiu Mureșan este licențiat al Academiei de Studii Economice din București, și a fost director al ABN AMRO Bank Sibiu, director de restructurare, CEO și membru în Consiliile de Administrație ale unor companii private cu notorietate din județul Sibiu și din Brașov. Din 2008 este consultant pentru restructurare, având în portofoliu colaborări cu companii locale și multinaționale.

AUR: Doi parlamentari de Sibiu

Pe lângă președintele AUR Sibiu, Sebastian Suciu, despre care s-a scris aici, în Senatul României va ajunge și Gheorghe Adrian Cătană, în calitate de Senator de Sibiu. Cătană (foto) este liderul organizației AUR Mediaș și se prezintă ca om de afaceri.

Cătană este angajat la Muller Fresh Food Logistics SRL, unde în ultimul an a încasat 2000 de euro și este proprietar și administrator al societății comerciale AGvolo Cadron SRL, activitate de pe urma căreia, conform declarației de avere nu a înregistrat niciun beneficiu. Ca venturi, Cătană mai primește 4.200 de euro pe an din închirierea unui spațiu către societatea Ovimob Glimed SRL. Conform aceleiași declarații, viitorul senator de Sibiu deține în coproprietate, alături de soție un teren intravilan în suprafață de 997 metri pătrați și o casă de 989 metri pătrați, dobândită în 2002.

REZULTATELE OFICIALE ALE ALEGERILOR PARLAMENTARE, ÎN JUDEȚUL SIBIU:

Numărul total al alegătorilor prevăzuți în listele electorale ale circumscripției electorale nr. 34 Sibiu a fost de 329008.

CAMERA DEPUTAȚILOR:

voturi valabil exprimate -  118.542

Alianța USR PLUS – 26629 voturi – 22,46%

Partidul Social Democrat  - 16241 voturi -13,70%

Partidul Pro România- 2586 voturi -2,18 %

Uniunea Democrată Maghiară din România – 1392 voturi – 1,17%

Partidul Național Liberal – 49364 voturi - 41,64%

Partidul Mișcarea Populară – 4520 voturi -3,81%

Alianța pentru Unirea Românilor – 10320 voturi – 8,7%

Partidul Socialist Român – 331 voturi – 0,28%

Blocul Unității Naționale – 293 voturi -0,25%

Partidul Verde – 547 voturi -0,46%

Partidul Puterii Umaniste – 866 voturi – 0,73%

Partidul România Mare – 312 voturi -0,26%

Partidul Ecologist Român – 1880 voturi -1,58 %

Asociația Partida Romilor ” Pro-Europa ” – 135 voturi -0,11%  

Minorități – 1777 voturi -1,5%

CANDIDAȚI INDEPENDENȚI

TRĂSCĂIAN PETRU VASILE – 401 voturi – 0,34%

VECERDEA MARIUS DANIEL- 948 voturi – 0,80%

SENAT

Voturi valabil exprimate – 118435

Alianța USR PLUS – 27787 voturi – 23,46%

Partidul Social Democrat  - 16305 voturi -13,77%

Partidul Pro România- 2826 voturi -2,38%

Uniunea Democrată Maghiară din România – 1472 voturi -1,24%

Partidul Național Liberal – 49491 voturi- 41,79%

Partidul Mișcarea Populară – 4711 voturi – 3.98%

Alianța pentru Unirea Românilor – 10540 voturi -8,90%

Partidul Socialist Român – 390 voturi- 0,33%

Blocul Unității Naționale – 410 voturi -0,35 %

Partidul Verde – 716 voturi -0,6%

Partidul Puterii Umaniste – 969 voturi -0,82%

Partidul România Mare – 511 voturi -0,43%

Partidul Ecologist Român – 2307 voturi -1,95 %

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bogumil Agușteriței

Acum 9 luni

Îmi pare rău că cei 2 de la USR au intrat în parlament. Acest partid de așa-ziși elitiști, agresivi, atei, plini de ei, efeminați, aroganți, genul de tocilar trist care are fantezii cu persoane de același sex, cu 15% (din care Plus maxim 2%), vrea să-și impună oamenii în cele mai importante ministere, să dea primul ministru și eventual să îl înlocuiască pe Iohannis fără alegeri cu distrusul de Barna. Alt mare sibian de care ne e rușine! Mai bine PNL se retrage și lasă PSD să facă guvernul, doar să nu cedeze scârbelor acestora de la USR! Comportament userist tipic, de fete mari agresive și pline de coșuri!
Raspunde

Titi Aur

Acum 9 luni

Vad ca ai o mare preocupare cu persoanele gay. :) Ti-o fi ciuda ca nu poti fi asa impacat cu tine, ca ei. Orice homofob e de fapt putin gay in sufletul lui.
Raspunde

Igor Sevchenko

Acum 9 luni

Cătană sigur e sas. După nume, clar.
Raspunde

Marin Marinescu

Acum 9 luni

Cum e posibil ca USR-PLUS sa aiba aproape de trei ori mai multe voturi ca AUR, dar fiecare sa castige la fel, un senator si un deputat?!?
Raspunde

Carol Robert

Acum 9 luni

Viața e nedreaptă. Vrei o batistuță?
Raspunde

Razvan Balan

Acum 9 luni

Din cauza sistemului electoral facut intentional alambicat: de exemplu la redistribuirea voturilor ramasa, acestea sunt date pe rand la fiecare judet in ordine alfabetica, de exemplu, daca USR lua cu 9000 in plus, nu avea un mandat intreg, dar nu intra la redistribuire. Deci, sistemul face in asa fel, incat ajungi in situatia in care un partid care are mai putine voturi sa se califice la redistribuire si sa mai castige un mandat, iar un partid cu voturi mai multe, nu. Similar o fost in Sibiu in 2016, cand la 9 -10% a castigat doar un deputat pentru ca pana a venit randul alfabetic, S, nu mai erau voturi de redistribuit, iar acum, la acelasi scor de 9%, AUR are si un senator. Pur si simplu muta voturile dintr-un judet in altul sau mai multe. E o mare porcarie care nu ajuta deloc reprezentarea voturilor si trebuie schimbat tot sistemul. Adica ce lagatura are distribuirea pe judete in ordine alfabetica?! ar putea la fel de bine sa distribui voturile in functie de cat e de tare tuica in judet, sau daca au mai multe vrabii sau orice parametru aleatoriu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ilie Gulie De la scularie

Acum 9 luni

Tristete mare. Foarte mare. Pai cum mai sibieni dragi, sa nu trimiteti voi toti usereii in parlament? Vaiiii, dar lor li se cuvine tot! Ei e cei mai dastepti. Din cauza voastra, dragi sibieni, Rominica ramane nereformata la Constitutie. De ce? Pt ca aveau usereii o secretara candidata la parlamentare, si desi nu a scris mai mult de o chitanta in viata ei, dorea sa faca "reforma constitutionala". Mare e gradina ... Multa e prostia ... Ilie, Ilie ... Da bine macar ca o ramas belei acasa, asta va salva cultura sibiana si Sibiul cultural. Vai, vai, vai ...
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 9 luni

Exact cum am scris eu inainte de alegeri.Bugetarul Trif a luat mandat iar pesede a luat altceva. Oare cat va mai pacaliti cu acest Trif care isi vede numai interesul propriu iar de partid i se rupe.
Raspunde

Gigel Kent

Acum 9 luni

Bine ca sta doctoru Draia acasa si intra in locul lui un bussinesshmen de Medias cu fata de tzaran.... Ca asa e algoritmu’. Am vazut “valorile” hAUR
Raspunde

Bum Bum

Acum 9 luni

Scena politica e deschisa, scenele teatrelor...inca nu. Macar pe bani multi platiti acestor “actori”, o sa ne amuzam copios. Tara in care votul nu conteaza..daca ai capacitatea sa faci un “smen” sa pupi o buca, sa vinzi o mama, o mai plasezi pe sora mai mica spre utilizare ...si te alipesti, formand un grup putin mai mare care sa fie in stare sa gestioneze bordelul ilegal (guvermul romaniei)! La fel ca si in cazul gruparilor mafiote... Capo di tutti i capi vegheaza din umbra (crede el) la infiintarea clanului compus din gasti de cartier..si mai cheama spre indoctrinare cate unu..sa-i graiasca...”Iohanisme progreșite”! Hai sa ne bucuram de spectacol ..zic
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus