Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Marea MoșMondeală 2020: Aceeași cauză nobilă, reguli diferite

Marea MoșMondeală 2020: Aceeași cauză nobilă, reguli diferite

Chiar dacă anul acesta este diferit, având în vedere pandemia de Covid-19, Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, alături de Asociaţia Diakoniewerk International continuă tradiția MoșMondelii. Astfel, anul acesta are loc cea de-a treia ediție. Scopul evenimentului din acest an este achiziționarea unui microbuz pentru transportul gratuit al persoanelor cu dizabilități aflate în echipa Zburătorii. Înscrierile pentru alergare se fac până în 20 decembrie, iar evenimentul se va desfășura în perioada 22- 31 decembrie.  

Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, alături de Asociaţia Diakoniewerk International, organizează pentru al treilea an consecutivi, competiția Marea MoșMondeală, în cadrul căreia sibienii se vor putea îmbrăca în Moș Crăciun și vor alerga pentru o cauză nobilă. În acest an, scopul competiției este acela de a strânge bani suficienți pentru achiziționarea unui microbuz cu care să fie transportați membrii echipei „Zburătorii”, aceștia fiind persoane cu dizabilități.

În ediția din acest an, din cauza pandemiei de Covid-19 și a regulilor impuse, competiția a fost împărțită de organizatori în două. Primul eveniment va avea loc în data de 22 decembrie, între orele 19.00 – 21.00, când sibienii care decid să participe vor alerga, individual, în Parcul Sub Arini, respectând normele legale în vigoare.

Cea de-a doua parte a Marii MoșMondeli se va desfășura în perioada 22-31 decembrie, zile în care sibienii vor putea alerga oriunde se simt în siguranță, alături de familie sau individual.

„Era absolut normal, mai ales în condițiile vitrege pe care le trăim, să continuăm tradiția MoșMondelii: viața merge mai departe, Zburătorii continuă să se înalțe, astfel că vă propunem să fim alături de ei, alergând cu zâmbetul pe buze și donând pentru ei”, spun organizatorii evenimentului.

Taxa de participare este 80 lei, din care 50% din taxa va fi donată cauzei evenimentului, iar în schimbul celorlalți 50% din taxa, participanții primesc un număr de concurs foarte simpatic, buff tip mască inscripționată cu fașa lui Moș Crăciun, precum și o medalie haioasă.

Înscrierile la competiție se fac până pe 20 decembrie, ora 24:00.

Cursa este deschisă participanţilor cu vârsta între 4 și plus infinit ani care pot parcurge traseul ales în alergare sau la pas, individual sau alături de familie, în scaun cu rotile sau în braţele părinţilor, dar respectând normele legale în vigoare. Cursa nu este cronometrată și nu se vor acorda premii. Scopul ei este de a dărui o şansă persoanelor cu dizabilităţi pentru practicarea diferitelor ramuri sportive.

„Recomandâm ca alergarea sau plimbarea sa fie făcută fie îmbrăcați în costumul lui Moş Crăciun sau purtând căciuliţa moşului și îmbrăcat complet în roşu în partea superioară a corpului”, mai spun organizatorii.

Kitul de concurs poate fi ridicat luni 21 decembrie, între orele 13.00 și 19.00 de la magazinul Explorer de pe strada Turnului, cu respectarea regulilor de distanțare.

Regulamentul competiției îl găsiți AICI!

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus