Medicul oftalmolog Ionică Ciprian Constantin oferă pe pagina de facebook a Spitalului de Pediatrie o serie de sfaturi pentru părinți. Acestea vin și în contextul în care, în aceste momente, școala se desfășoară doar on line, iar copiii sunt expuși mult timp în fața dispozitivelor electronice. De asemenea, medicul reamintește faptul că, deși Pediatria este spital Covid, medicii continuă să trateze și alte patologii.
Pe pagina de facebook a Spitalului de Pediatrie, medicul oftalmolog Ionică Ciprian Constantin a publicat un mesaj prin care atrage atenția părinților asupra importanței unui control oftalmologic, indiferent de vârstă. Totodată, medicul amintește și faptul că, în Spitalului de Pediatrie se continuă tratarea diferitelor patologii, chiar dacă spitalul este unul destinat tratării copiilor infectați cu virusul SARS CoV-2.
În cele ce urmează puteți citi, integral, mesajul medicului.
„Dragi părinți, dragi copii, aceasta este o perioadă dificilă în care spitalul nostru este spital destinat tratării copiilor cu infecție Covid, dar, medicii noștri asigură în continuare tratarea și a altor patologii.
Acum, când școala este exclusiv on-line, și copiii petrec mult timp în fața dispozitivelor electronice, considerăm că un consult oftalmologic efectuat la timp, ar putea avea multe beneficii.
Dr. IONICĂ CIPRIAN CONSTANTIN – medic primar oftalmologie vă oferă câteva sfaturi:
Nou născutul are nevoie de un consult oftalmologic mai ales în cazul prematurilor pentru a se depista eventualele afecțiuni organice cum ar fi: Cataracta sau Retinopatia de prematuritate, care ar pune în pericol vederea nou născutului și care ar putea fi remediate la timp.
Copilul între 1 și 3 ani are nevoie de un consult pentru a se depista unele afecțiuni organice care nu au fost observate mai repede și vicii de refracție care ar da o vedere neclară și care neremediată la timp poate duce la handicap vizual pe viață. Care sunt principalele afecțiuni oftalmologice pe care le putem depista? Hipermetropie, astigmatism, miopii de diferite grade, anizometropie.
Pe lângă aceste afecțiuni organice, ochiul copilului poate fi afectat și de folosirea telefoanelor, calculatoarelor, laptop-urilor sau tabletelor. Astfel că o parte din copii, care aparent sunt clinic sănătoși oftalmologic pot dobândi unele din simptomele oboselii oculare cum ar fi: dureri de cap în zona frontală sau oculară, clipit des, roșeața oculară, frecatul ochilor, usturimi oculare, lăcrimat, senzație de nisip în ochi, ticuri nervoase și lipsa atenției.
Pentru a avea grijă de sănătatea oculară a copiilor dvs vă sfătuim să vă adresați medicului, chiar dacă considerați că, copilul "vede bine".
Un diagnostic efectuat la momentul oportun va ajuta la o viață sănătoasă a copilului dvs.”
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: consult oftalmologic , Ionică Ciprian Constantin , medic oftalmolog , spitalul de pediatrie , copii
Vizualizari: 1908
Ultimele comentarii
Acum 5 ore
Aci Duțu
Acum 6 ore
Dumitru
Acum 7 ore
Maria
Acum 8 ore
Marioara Poplacel
Acum 8 ore
Ronin47