Luni,
06.02.2023
Innorat
Acum
-8°C

Sfaturile unui oftalmolog de la pediatrie: Când școala este exclusiv on-line este indicat un consult oftalmologic

Sfaturile unui oftalmolog de la pediatrie: Când școala este exclusiv on-line este indicat un  consult oftalmologic

Medicul oftalmolog Ionică Ciprian Constantin oferă pe pagina de facebook a Spitalului de Pediatrie o serie de sfaturi pentru părinți. Acestea vin și în contextul în care, în aceste momente, școala se desfășoară doar on line, iar copiii sunt expuși mult timp în fața dispozitivelor electronice. De asemenea, medicul reamintește faptul că, deși Pediatria este spital Covid, medicii continuă să trateze și alte patologii.

Pe pagina de facebook a Spitalului de Pediatrie, medicul oftalmolog Ionică Ciprian Constantin a publicat un mesaj prin care atrage atenția părinților asupra importanței unui control oftalmologic, indiferent de vârstă. Totodată, medicul amintește și faptul că, în Spitalului de Pediatrie se continuă tratarea diferitelor patologii, chiar dacă spitalul este unul destinat tratării copiilor infectați cu virusul SARS CoV-2.

În cele ce urmează puteți citi, integral, mesajul medicului.

„Dragi părinți, dragi copii, aceasta este o perioadă dificilă în care spitalul nostru este spital destinat tratării copiilor cu infecție Covid, dar, medicii noștri asigură în continuare tratarea și a altor patologii. 

Acum, când școala este exclusiv on-line, și copiii petrec mult timp în fața dispozitivelor electronice, considerăm că un consult oftalmologic efectuat la timp, ar putea avea multe beneficii.

Dr. IONICĂ CIPRIAN CONSTANTIN – medic primar oftalmologie vă oferă câteva sfaturi: 

Nou născutul are nevoie de un consult oftalmologic mai ales în cazul prematurilor pentru a se depista eventualele afecțiuni organice cum ar fi: Cataracta sau Retinopatia de prematuritate, care ar pune în pericol vederea nou născutului și care ar putea fi remediate la timp.  

Copilul între 1 și 3 ani are nevoie de un consult pentru a se depista unele afecțiuni organice care nu au fost observate mai repede și vicii de refracție care ar da o vedere neclară și care neremediată la timp poate duce la handicap  vizual pe viață. Care sunt principalele afecțiuni oftalmologice pe care le putem depista? Hipermetropie, astigmatism, miopii de diferite grade, anizometropie.

Pe lângă aceste afecțiuni organice, ochiul copilului poate fi afectat și de folosirea telefoanelor, calculatoarelor, laptop-urilor sau tabletelor. Astfel că o parte din copii, care aparent sunt clinic sănătoși oftalmologic pot dobândi unele din simptomele oboselii oculare cum ar fi: dureri de cap în zona frontală sau oculară, clipit des, roșeața oculară, frecatul ochilor, usturimi oculare, lăcrimat, senzație de nisip în ochi, ticuri nervoase și lipsa atenției.

Pentru a avea grijă de sănătatea oculară a copiilor dvs vă sfătuim să vă adresați medicului, chiar dacă considerați că, copilul "vede bine".

Un diagnostic efectuat la momentul oportun va ajuta la o viață sănătoasă a copilului dvs.”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus