Marţi,
29.11.2022
Innorat
Acum
5°C

Moș Crăciun a ajuns deja în Sibiu! ”Am apreciat mult fiecare claxon primit, la Polul Nord nu prea auzim claxoane”

Moș Crăciun a ajuns deja în Sibiu! ”Am apreciat mult fiecare claxon primit, la Polul Nord nu prea auzim claxoane”

Moș Crăciun s-a plimbat ieri prin Sibiu, alături de Tonton, spiridușul său, urcați pe o bicicletă și împărțind zâmbete la toți sibienii. Și unul și celălalt au avut mască și s-au arătat încântați de aventura lor prin oraș. "M-am distrat de minune la Sibiu  cu bicicleta Școlii Trimitoare și cu Tonton, spiridușul meu. Am apreciat mult fiecare salut și fiecare claxon primit, mai ales că la Polul Nord nu prea auzim claxoane, iar chipurile fericite, săriturile de fericire ale copiilor și fiecare zâmbet pe care l-am văzut ne-au bucurat enorm! Crăciun fericit și sărbători cu bine! Să trecem și peste vremurile astea grele, împreună!", a transmis Moș Crăciun tuturor sibienilor.

Școala Trimitoare, o organizație non-guvernamentală din Sibiu a decis să facă acest gest pentru copiii și adulții din oraș, în încercarea de a-i face să zâmbească într-o perioadă destul de tristă pentru toată lumea. ”În urmă cu câteva zile, la Școala Trimitoare s-a primit un telefon mai deosebit. Era chiar Moș Crăciun, cu o mică rugăminte. Din cauza pandemiei, Moșul nu prea a putut să se arate prin Piața Mare, spre exemplu, și știa că celor mici sigur le este dor de el. Prin urmare, Moș Crăciun a venit cu o idee năstrușnică: ce-ar fi să împrumute cargo-bicicleta de la Școala Trimitoare, unde încap fără probleme el, spiridușul Tonton și 2 reni, și să viziteze Sibiul în continuă mișcare, așadar și cu distanțare. Echipa Școlii Trimitoare a fost, desigur, onorată și încântată, iar când au dorit să ducă bicicleta din garajul lor la locul secret stabilit cu moșul, au găsit-o deja împodobită de sărbătoare și cu doi renuți înhămați. Mai departe, cred că mulți sibieni știu povestea, fiindcă Moșul a fost zărit cu straniul său mijloc de transport prin toate cartierele. Copiii din Piața Mare săreau de bucurie, șoferii pe străzi claxonau voioși și, mulți oameni l-au văzut și de la geam. Un weekend deosebit, așadar, la Sibiu, înainte de Crăciun. Să avem sărbători cu bine”, povestește Paul Dărășteanu de la Școala Trimitoare.

Ce e Școala Trimitoare

Școala Trimitoare” este o organizație non-guvernamentală, care își propune să contribuie activ la schimbarea cadrului educațional al României. ”Obiectivele noastre sunt simple, dar complexe: Vrem să creăm un univers comun pentru toții copiii; Oferim educație non și informal; Ieșim în natură pentru o mai bună înțelegere a celor ce ne înconjoar; Dezvoltăm experiențe personale de care cei mici o să se bucure mai târziu. Categoriile de copii cu care lucram: Toți! Considerăm că toți suntem egali și că toți avem drepturi egale la experiențe de neuitat. Încercăm să ne implicăm pe plan local în microsocietățile noastre pentru o mai bună dezvoltare sustenabilă”, se arată în programul ONG-ului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2216

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus