Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Premiu internațional pentru unul dintre proiectele Erasmus+ ale școlii „Nicolae Iorga”

Premiu internațional pentru unul dintre proiectele Erasmus+ ale școlii „Nicolae Iorga”

Chiar dacă desfășurarea cursurilor față în față a fost suspendată temporar și a trecut în mediul online, elevii din Școala Gimnazială Nicolae Iorga din Sibiu au continuat derularea activităților în cadrul unui proiect Erasmus+. Este vorba despre „Sustainable Development Goals Action”, proiect cofinanțat din fonduri europene prin programul Erasmus+ 2014-2020. În cadrul acestuia, în perioada 9 – 13 noiembrie, de la clasa I și până la clasa a IV-a, au desfășurat activități în cadrul Green Week (Săptămâna verde), săptămână care este inclusă în proiectul internațional „Climate Action Project 2020”.

La începutul lunii noiembrie, pentru conștientizarea și aplicarea măsurilor de protecție a planetei pământ și prevenirea schimbărilor climatice, elevii au descoperit importanța implicării lor în proiectul „Climate Action Project 2020”. Prin activități specifice, desfășurate în cadrul opționalului interdisciplinar „Să salvăm lumea!”, elevii au înțeles ce sunt schimbările climatice, care sunt cauzele și efectele lor și au identificat acțiunile pe care le pot face pentru a reduce din urmările acestora asupra lumii înconjurătoare.

Activitățile din Green Week s-au desfășurat pe parcursul întregii săptămâni și fiecare zi a avut o tematică. Astfel, săptămâna a debutat cu culoarea simbolică a naturii, zi în care elevii au purtat în timpul orelor online și nu numai haine de culoare verde sau au utilizat diverse obiecte verzi.

Tot în cadrul acestui proiect, într-una din zile, copiii au întrerupt, timp de zece minute, utilizarea  curentului electric în casă, în altă zi au mâncat împreună, în pauza de masă, fructe și legume proaspete, conștientizând alimentația sănătoasă iar alții au consumat fructe sau legume pe care nu le pot aduce frecvent la școală. De asemenea, au făcut o campanie de  reciclare/reutilizare a plasticului, au discutat cum și cu ce  pot fi înlocuite obiectele de plastic iar vineri, săptămâna verde s-a finalizat cu plantarea unor semințe, flori, copăcei, în mediul apropiat elevilor. În urma acestei săptămâni copiii au învățat că mediul înconjurător poate fi salvat cu fapte mărunte dar dar făcute din suflet de copii. Cei mai mici, din clasa I au fost îndrumați de prof. Bianca Ene – profesor coordonator al proiectului Erasmus+ la nivelul școlii, iar cei mari, din clasa a IV-a de prof. Simona Cârțău și prof. Mădălina Vișa.

Un nou proiect în luna decembrie

Luna decembrie este o lună specială a anului și, în cadrul proiectelor Erasmus+ această lună este marcată de evenimente speciale. Unul din evenimente este proiectul „European Week of Waste Reduction”. Dacă anul trecut, în cadrul acestui proiect, elevii claselor a III-a și a IV-a coordonați de prof. Simona Cârțău, Maria Botezan și Mădălina Vișa au confecționat brazi de Crăciun din materiale reciclabile, au învățat și apoi au colindat online Italia - țară parteneră în acest proiect, anul acesta profesorii și elevii participanți la acest proiect s-au întâlnit în mediul online și au realizat împreună o activitate specifică Crăciunului unde au confecționat, din material reciclabile, jucării pentru copii. La activitate au participat peste 80 de elevi și profesori din România, Spania, Finlanda, Italia și Bulgaria - țară care a coordonat această activitate. Elevii români din clasele a IV-a au fost coordonați de prof. Simona Cârțău și Mădălina Vișa. 

Proiectul „European Week of Waste Reduction” a câștigat Premiul Special în cadrul celei de a XI-a ediții a Săptămânii reducerii deșeurilor.

Proiectele vor continua și activitățile propuse se vor derula în continuare, indiferent de specificul scenariului în care se va desfășura activitatea școlară.

„Suntem mândri de beneficiile acestor proiecte Erasmus+ . Elevii participă cu interes și plăcere la aceste activități experimentând situații noi. În urma acestor proiecte ei fac cunoștință cu elevi din țările partenere ale proiectulu, dezvoltându-și în același timp competențele de comunicare în limba engleză. Indiferent că sunt în bancă, la școală, în parc sau acasă în fața monitoarelor, învățarea este completată de setea de cunoaștere, implicarea părinților și dăruirea profesorilor lor”, spune prof. Bianca Ene, coordonator proiect.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus