Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Amenzi de 5.000 de lei pentru cei care nu au purtat masca. Șase sancțiuni pentru deplasarea nejustificată pe timpul nopții

Amenzi de 5.000 de lei pentru cei care nu au purtat masca. Șase sancțiuni pentru deplasarea nejustificată pe timpul nopții

42 de sancțiuni în valoare de 5.000 de lei au fost aplicate ieri de forțele de ordine sibiene pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție, iar alte șase sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei au fost date unor persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. 

Potrivit unei rqaportări transmise duminică de Instituția Prefectului, în ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului coronavirus, la activităţile de verificare participând 95 de forțe ale poliției și poliției locale. 

Astfel, au fost verificate 1.940 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 51 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 205 mijloace de transport.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 48 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.500 de lei. 42 de sancțiuni, în valoare de 5.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și șase sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei au fost fate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație. 

Polițiștii locali sibieni au verificat 72 de persoane și au aplicat două sancțiuni cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

În cursul zilei de 26 decembrie, jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Păltiniș și Bâlea.

În urma desfășurării activităților au fost aplicate 11 avertismente scrise și 5 amenzi în valoare de 3.000 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea patru polițiști de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza municipiului Sibiu, fiind efectuate verificări pentru un număr  de 48 persoane aflate în carantină și 34 persoane aflate în izolare.

Autoritățile vă reamintesc faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1450

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus