Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

De ce să colectăm separat și să reciclăm? Protejăm mediul și reducem consumul de resurse naturale

De ce să colectăm separat și să reciclăm? Protejăm mediul și reducem consumul de resurse naturale

Reciclarea este procesul prin care deșeurile sunt transformate în materie primă secundară pentru fabricarea de noi produse. Printre avantajele reciclării se numără reducerea consumului de resurse naturale, economisirea energiei și protejarea mediului. Plasticul poate fi reciclat de patru-cinci ori, după aceea își pierde din proprietăți, iar reciclarea nu mai este posibilă.

ADI Eco Sibiu oferă sibienilor informații cu privire la deșeurile care pot fi reciclate și la cele care nu pot fi reciclate.

„Se reciclează: recipientele din plastic PET( sticle transparente sau colorate pentru băuturi - apă, bere, suc, ulei), folia de plastic de la baxurile de apă, paharele de iaurt, gălețile de smântână, lăzile din plastic, caserole din plastic, pungi alimentare. Cutiile de la lapte sau suc- tetra pack- se colectează de asemenea la plastic, NU la hârtie.

NU se reciclează: recipiente de la produse care conțin substanțe chimice(antigel), cutii de produse care conțin îngrășăminte pentru plante sau pesticide, tacâmurile de unică folosință, pernuțele de dinți, ambalajele produselor cosmetice gen rimel, ruj, paie de plastic”, arată reprezentanții ADI Eco Sibiu.

În deșeurile menajere, plasticul ocupă aproximativ 12% din totalul acestora. Energia economisită  prin reciclarea unei sticle de plastic alimentează un bec de 60w timp de 6 ore, iar la o tonă de plastic reciclat se economisesc între 700 și 800 de kg de petrol.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus