Marţi,
07.12.2021
Ceata
Acum
0°C

Meteorologii sibieni: copiii nu vor mai apuca să se bucure de zăpadă vacanța aceasta

Meteorologii sibieni: copiii nu vor mai apuca să se bucure de zăpadă vacanța aceasta

Cu excepția celor care aleg zonele montane, ultima săptămână din vacanța elevilor sibieni va fi una lipsită de zăpezile specifice vacanțelor de iarnă din trecut.

Temperaturile pozitive care au marcat începutul noului an vor continua și săptămâna 4 – 10 ianuarie, ultima din vacanța de iarnă a elevilor, arată meteorologii din cadrul Centrului regional Transilvania sud Sibiu.

Potrivit previziunilor specialiștilor sibieni, abia într-una din nopțile de la sfârșitul noii săptămâni este posibil să cadă zăpadă, dar eventualul strat va dispărea la primele ore ale dimineții.

Astfel, în noaptea care urmează, cea dintre duminică și luni, temperaturile se vor încadra între două și patru grade Celsius, după care ziua temperaturile vor urca la 7 – 8 grade Celsius. Cea de-a doua noapte a săptămânii va aduce temperaturi pozitive mai ridicate, de 4-5 grade Celsius. Sunt posibile și căderi de ploi, apreciază meteorologii sibieni. În cursul zilei de marți, 5 ianuarie, temperaturile vor fi în jurul a 5-6 grade. 

Abia din noaptea dintre marți spre miercuri vor apărea temperaturi negative, care pot coborî în municipiul Sibiu până la minus trei grade, dar fără să fie prognozate precipitații. ”Precipitații vor cădea în nopțile următoare și se pot transforma în lapoviță, dar în general va fi vorba mai ales de ploaie. Ar putea să cadă ceva ninsoare în noaptea de 8 spre 9 ianuarie (vineri spre sâmbătă), dar va fi o ninsoare slabă, cu un strat subțire care va dispărea repede... Urmează o perioadă cu precipitații, mai abundente pe alocuri, predominant sub formă de ploaie. Noaptea, trecător, mai pot apărea ninsori, dar nu se va așterne astfel încât copiii să se poată bucura de aceasta”, arată meteorologul de serviciu.

În zonele de munte, cum este stațiunea Păltiniș, va mai ninge, astfel încât stratul deja existent va deveni destul de consistent.

Foto: arhiva TS

Vizualizari: 7903

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Cosmin Manechin

Acum 11 luni

Nu si copiii functionarilor publici...mai ales ai acelora care au castigat alegerile. Aceia vor avea bani de vizitat zapada din Alpi, daca nu chiar Himalaya sau Japonia.
Raspunde

Porfir Radauteanu

Acum 11 luni

In schimb, adultii se pot bucura in liniste. Dupa cum spune in titlul articolului, magistral si super interesant de altfel, numai copiii nu se pot bucura anul acesta de zapada. Avand in vedere ca anul viitor este un an par, va fi randul copiilor sa se bucure de zapada, in timp ce adultii vor merge la ore de gramatica, biologie si cultura civica.
Raspunde

Michaela Mihai

Acum 10 luni

cel mai bun ulei pt prajit este uleiul de floarea soarelui !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus