Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

FOTO-VIDEO Căderi de pietre și trafic blocat pe Valea Oltului, un tren a deraiat

FOTO-VIDEO Căderi de pietre și trafic blocat pe Valea Oltului, un tren a deraiat

Ploile masive căzute noaptea trecută în zona montană din județul Vâlcea au provocat serioase perturbări ale circulației rutiere și feroviare pe Valea Oltului.

Meteorologii au transmis în cursul nopții, în jurul orei 1:40, o atenționare meteo de tip cod roșu de fenomene meteorologice periculoase, valabilă în zona montană înaltă din județele Sibiu, Brașov, Argeș, Prahova și Dâmbovița. Aceştia spuneau că se va înregistra ninsoare abundentă, viscol puternic şi vizibilitate zero. La altitudini mai joase precipitațiițe s-au transformat în ploi puternice.

Cantitatea însemnată de apă căzută a creat mari probleme pe Valea Oltului.

”Pe Magistrala 201, calea ferată ce face legătura între Vâlcea și Sibiu, după Mânăstirea Turnu și primul tunel, trenul 2069 de călători, format din locomotivă și două vagoane, care circula spre Sibiu, a deraiat. În tren se aflau nouă persoane, din care opt muncitori CFR și o femeie, aceștia neavând nevoie de îngrijiri medicale. Traficul feroviar a fost oprit. Operatorul caută soluții pentru transportul călătorilor și remedierea deficiențelor”, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vâlcea.

Totodată, din cauza ploilor torențiale, un zid de sprijin a cedat în zona localității Brezoi, dumarii intervenind toată noaptea pentru a elibera carosabilul. Conform Secției Drumuri Naționale, traficul rutier a fost blocat parțial între orele 22.00-05.40 și blocat total între orele 5.40-07.10, după care a fost deblocat. În acest moment drumarii anunță că se circulă.

în această dimineață Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis avertizări Cod portocaliu de inundaţii, valabile pe râuri din patru judeţe, până la ora 12:00.

Potrivit sursei citate, ca urmare a precipitaţiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpada, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Inundaţie pe râul: Lotru - bazin aval Ac. Brădişor (judeţul Vâlcea), pe râurile din bazinul hidrografic Jiul de Vest - bazin amonte S.H. Iscroni (judeţul Hunedoara) şi pe râul Motru - bazin aval S.H. Târmigani - amonte confluenţă cu râul Coşuştea (judeţele Gorj şi Mehedinţi).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2468

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus