Joi,
18.04.2024
Ploi Scurte
Acum
4°C

Cum se negociază între USR PLUS și PNL pentru cine va conduce Prefectura Sibiu

Cum se negociază între USR PLUS și PNL pentru cine va conduce Prefectura Sibiu

Atât reprezentanții USR PLUS, cât și liberalii își doresc ca prefectul județului Sibiu să fie numit din rândurile partidelor lor. Cum sunt mai multe județe importante vizate de ambele partide pentru numirea de prefecți, ”împărțirea” va avea loc printr-un sistem de tragere.

Discuțiile despre împărțirea județelor în care fiecare din cele trei formațiuni ale coaliției de guvernare (PNL, USR PLUS și UDMR) să poată desemna prefecții și subprefecții au început în cursul zilei de marți, relatează presa centrală și confirmă sursele Turnul Sfatului.

În cadrul acestor discuții, însă, a reieșit că algoritmul negociat la finele anului trecut în rândul coaliției nu mai poate fi aplicat, deoarece sunt mai multe județe importante pentru care atât PNL, cât și USR PLUS își doresc să numească prefecții. Este vorba atât de județul Sibiu, cât și de Cluj, Timiș, Constanța și Iași.

”Cel mai probabil va fi un sistem de trageri, în funcție de un algoritm. Adică, primii care trag sunt cei din PNL, care aleg un județ în care să desemneze prefectul, apoi USR PLUS și așa mai departe. Discuțiile vor fi continuate săptămâna viitoare, căci sunt mai multe aspecte legate de acest subiect, inclusiv cele referitoare la calitatea de înalți funcționari”, au confirmat surse politice pentru Turnul Sfatului.

Informațiile culese de Turnul Sfatului indică faptul că, cel mai probabil, județul Sibiu va rămâne tot ”în sfera de influență a PNL”.

Rămas vacant de la finele anului 2019, postul de prefect al Sibiului a fost ocupat abia în martie 2020 de către Mircea Crețu, fost membru PNL, susținut, de altfel, de Guvernul liberal pentru această funcție. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2286

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

IC Bratianu

Acum 3 ani

PNL au demonstrat ce oameni au prin Mircea Crețu, care nici măcar nu și-a dat demisia după ce a lăsat județul să meargă până în pragul dezastrului cu numărul de infectări covid. A demis un subprefect ca să arunce un os opiniei publice.
Raspunde

Ion Iolanescu

Acum 3 ani

Sa vedem, se poate mai rau decat Mircea Cretu?
Raspunde

Adrian Apex

Acum 3 ani

Prefectura nu e altceva decat mana intinsa a mafie bucurestene in "provincie"... nu-si are rostul. O alta serie de functionari, platiti cu mii de euro sa minta populatia, comform minciunilor dictate de la "capitala".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus