Vineri,
14.05.2021
Partial Noros
Acum
14°C

Funcțiile parlamentarilor de Sibiu: Doi președinți de comisie, un vicepreședinte și unul lăsat pe dinafară

Funcțiile parlamentarilor de Sibiu: Doi președinți de comisie, un vicepreședinte și unul lăsat pe dinafară

Actualizare

Pe lângă faptul că este membru în două comisii parlamentare, deputatul minorității germane Ovidiu Ganț este secretarul Camerei Deputaților și vicelider al Grupului parlamentar al minorităților naționale.

Articolul inițial

Din 11 parlamentari, doi pornesc în această legislatură cu funcția de președinte al comisiilor din care fac parte, unul este vicepreședinte, trei sunt secretari, alți trei sunt simpli membri, iar unul nu a fost încadrat în nicio comisie parlamentară. Este vorba de deputatul AUR, Sebastian Ilie Suciu. Acesta nu apare ca fiind membru al niciunei comisii parlamentare, însă cel mai probabil acest lucru se va reglementa în următoarele zile.

Sibiul dă legislativului nouă parlamentari, șase deputați și trei senatori, însă la acest număr se mai pun Ovidiu Ganț, reprezentant al minorității germane și Benedek Zacharie, deputat UDMR de Covasna, însă sibian de loc, cu birouri parlamentare în Sibiu și Mediaș, aflat la al doilea mandat. 

Președinții

Deputatul PNL Constantin Șovăială și senatorul USR Claudiu-Marinel Mureșan au fost aleși președinți de comisie, ei fiind singurii parlamentari din Sibiu care ocupă această funcție în acest mandat.

Șovăială este președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. ”Asta înseamnă pentru mine legătura de sânge, e prima dragoste a profesiei. O dorință mai veche îndeplinită acum. Știu care sunt problemele armatei și ale celorlalte instituții care fac parte din sistemul de apărare. Am și calificarea necesară, am terminat doctoratul în științe militare. Am fost lector și fel de lucrări universitar pe științe militare la Academie și la Universitatea Națională de Apărare”, a declarat Șovăială pentru Turnul Sfatului.

Claudiu Marinel Mureșan este președintele Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital. ”A contat probabil experiența pe care o am și bănuiesc că pregătirea mea educațională au făcut diferența. Trebuia să fie în această funcție doamna Anca Dragu, însă dânsa s-a dus președinte al Senatului și am fost eu ales de către colegii mei”, a explicat senatorul USR. Vicepreședinte în această comisie este un alt sibian: liberalul Nicolae Neagu și îl au ca și coleg pe premierul Florin Cîțu.

Turcan și Barna, deputați fără funcție

Benedek Zacharie este secretarul Comisiei pentru transporturi şi infrastructură, Christine Thellmann face parte din Comisia pentru afaceri europene, unde are funcția de secretar, iar Bogdan Trif ocupă aceeași poziție în Comisia pentru industrii şi servicii. Deputatul PSD mai face parte și din Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, unde este simplu membru.

Alți trei membri, deputații Raluca Turcan (PNL), Dan Barna (USR) și senatorul AUR Gheorghe Adrian Cătană sunt simpli membri în cadrul comisiilor în care au anunțat că doresc să facă parte.  Raluca Turcan face parte din Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, Dan Barna este în Comisia pentru politică externă, Ovidiu Ganț este membru în Comisia pentru politică externă și Comisia pentru regulament, iar senatorul Gheorghe Adrian Cătană face parte din Comisia pentru administraţie publică și Comisia pentru regulament.

De asemenea senatorul liberal Nicolae Neagu mai face parte din Comisia pentru constituţionalitate, iar Claudiu-Marinel Mureșan este membru și în Comisia pentru sănătate publică.  

Vizualizari: 1948

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus