Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
20°C

Proiectul Camionul de Crăciun a ajuns în Copșa Mică. „Cadourile sunt pentru toți elevii, indiferent de situația materială”

Proiectul Camionul de Crăciun a ajuns în Copșa Mică. „Cadourile sunt pentru toți elevii, indiferent de situația materială”

Proiectul Camionul de Crăciun a ajuns și în acest an în Copșa Mică. Inițiatorii proiectului sunt cei de la Asociația Tășuleasa Social din județul Bistrița -Năsăud, care pentru al treilea an au adus cadouri tuturor copiilor înscriși la școală, începând de la grădiniță până în clasa a VIII a. Camionul a ajuns în Copșa Mică în data de 5 ianuarie, fiind descărcat de voluntari de la Tăşuleasa Social, de la Autoklass şi de către pompierii voluntari din oraș. În cursul zilei de ieri, cadourile au fost împărțite elevilor din Copșa Mică. 

Asociația Tășuleasa Social are două proiecte majore, acestea sunt Via Transilvanica și Camionul de Crăciun. Cadourile sunt pentru toți copiii, indiferent de situația materială. Dacă un copil consideră că nu are nevoie de cadou, îl poate dona mai departe. Pachetele sunt făcute după un anumit tipar, acestea cuprind alimente de strictă necesitate, dulciuri, rechizite școlare, produse de îngrijire personală, o jucărie și îmbrăcăminte”, spune Daniel Tudor Mihalache, primarul din Copșa Mică.

Pe lângă bucuria adusă copiilor, acest proiect are și scopul de a îi învăța pe aceștia despre importanța voluntariatului. „Ceea ce este interesant este faptul că cei de la Asociația Tășuleasa cer în schimb să faci o zi de voluntariat în numele comunității tale. În acest an i-au rugat pe copii să îngrijească Via Transilvanica, iar anul trecut, de exemplu, copii au pictat pietre care servesc drept suvenire pe Via Transilvanica”, mai spune primarul din Copșa Mică.

Pentru Crăciunul care urmează, primarul din Copșa Mică are în plan să ducă mai departe acest gest și să le propună elevilor să facă și si același lucru pentru copiii din Republica Moldova. „Anul acesta vreau să îi provoc și eu pe copiii din Copșa Mică și să facem câteva pachete după standardele celor din Germania pe care să le ducem de Crăciun copiilor din Republica Moldova cu pompierii voluntari”, detaliază Daniel Tudor Mihalache, primarul din Copșa Mică.

Camionul de Crăciun este o acțiune realizată de asociația germană Die Johanniter Unfall-Hife. Copii din Germania pregătesc cadouri pentru copiii din România, însă de acestea se poate bucura întreaga familie. Cadourile sun încărcate în camioane și sunt transportate în țara noastră de șoferi voluntari. De 19 ani, prin intermediul voluntarilor de la Tășuleasa Social, cadourile se împart nominal și ajung direct în brațele copiilor. Anul trecut, asociația a ajuns la 27.000 de elevi din 8 județe. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus