Marţi,
31.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

Șase accidente și opt victime, în ultimii ani, la ieșire din Șelimbăr în DN 1. Cu toate acestea, intersecția nu va fi modificată prea curând

Șase accidente și opt victime, în ultimii ani, la ieșire din Șelimbăr în DN 1. Cu toate acestea, intersecția nu va fi modificată prea curând

În urmă cu trei zile un nou accident de circulație a avut loc la ieșirea din Șelimbăr în DN 1, zonă cunoscută de localnici sub denumirea ”Extaz”. Intersecția respectivă este una dintre cele mai periculoase din județul Sibiu, conform datelor Poliției Rutiere. Și cu toate acestea, nu există planuri concrete pentru ca ea să fie reamenajată, în viitorul apropiat, sau traficul să fie altfel organizat, astfel încât evenimentele rutiere să fie evitate.

Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu arată, la solicitarea Turnul Sfatului, că pe parcursul anilor 2019 și 2020 aici au avut loc cinci accidente rutiere, încheiate cu trei răniți grav. La acesta se adaugă accidentul de acum trei zile, în care trei mașini au fost implicate.

Poliția Sibiu:

”La intersecția DN1 km 304 cu str. M. Viteazu, în perioada 01.01.2019- 31.12.2020, s-au produs  5 accidente rutiere soldate cu 3 persoane rănite grav și 3 rănite ușor.

Cauze:

- 3 accidente s-au produs pe fondul neacordării de prioritate auto;

- 1 accident pe fondul consumului de alcool și

- 1 accident pe fondul nepăstrării distanței regulamentare”.

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, cei care administrează drumurile naționale și din județul Sibiu, spun că pentru anul 2021, cel puțin, nu există niciun proiect concret referitor la reamenajarea intersecției sau sistematizarea traficului, cum ar fi crearea unui sens giratoriu-spre exemplu. Orice decizie în această direcție trebuie să parcurgă niște etape procedurale și are în spate argumente solide.

În plus, reprezentanții DRDP Brașov au explicat că o astfel de inițiativă ar putea fi luată în calcul dacă administrația publică locală vine cu o solicitare întemeiată în acest sens. Spre exemplu, așa s-a întâmplat în centrul localității Tălmaciu, unde de asemenea au avut loc evenimente în trafic cu victime în trecut, iar pentru a proteja populația circulația fost regândită.

Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, a declarat pentru Turnul Sfatului că trece des prin zona respectivă și că i se pare și lui o intersecție periculoasă.

”Cu siguranță vom face toate demersurile necesare astfel încât să putem găsi o soluție pentru că, într-adevăr, zona respectivă este una periculoasă. Aici este vorba despre siguranța cetățenilor, în primul rând. Nu pot să vă spun acum un orizont de timp pentru că nu știu, însă dacă aceștia sunt pașii care trebuie urmați, vă asigur că ne vom adresa oriunde este nevoie pentru îmbunătățirea situației”, a declarat Marius Grecu, primarul din Șelimbăr.

Într-un orizont de timp îndepărtat, o soluție pentru reamenajarea traficului ar putea veni de la proiectul Centurii Ocolitoare Sud a Sibiului. Deși construcția noului drum se află într-o fază incipientă, soluțiile discutate până acum pe această temă la Consiliul Județean dau ca punct de intersectare cu DN 1 exact zona ”Extaz”.

Până atunci, posibilitatea să vedem evenimente în trafic, precum cel din videoclipul de mai jos, sau chiar mai grave, este ridicată.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus