Miercuri,
21.04.2021
Innorat
Acum
9°C

Turcan: S-a semnat contractul de 175 de milioane de euro pentru apă și canalizare în Sibiu și Brașov

Turcan: S-a semnat contractul de 175 de milioane de euro pentru apă și canalizare în Sibiu și Brașov

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat astăzi că s-a contractul de finanțare pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județele Sibiu și Brașov, în valoare de 175 de milioane de euro. În urma acestui proiect, peste 133 de mii de locuitori din județele Sibiu și Brașov vor beneficia de rețele de apă și canalizare noi sau reabilitate. ”Contractul de finantare a proiectului de apă și canal al Sibiului a fost semnat și mă bucur, ca membru al Guvernului României, ca reprezentant al Sibiului, să dau această veste. La aproximativ o lună de când am inițiat la Sibiu, împreunî cu Ministerul Fondurilor Europene, cu Primaria Sibiu, CJ Sibiu și cu operatorul de apă si canalizare acordul de măsuri in vederea asigurării finanțării, iată că   proiectul a   intrat în linie dreaptă. Semnarea contractului de finanțare a presupus respectarea foii de parcurs asumată acum o lună și va însemna  investiții de aproape 175 milioane de euro”, a anunțat Raluca Turcan.

”Ca membru al Guvernului, ca deputat de Sibiu și lider al celei mai puternice organizații politice locale mi-am asumat alături de colegii și partenerii mei proiecte care vor schimba viața locuitorilor. Acesta este unul dintre ele și, în același timp, unul dintre multele proiecte în care ne-a sprijinit necondiționat un bun prieten al Sibiului, Marcel Boloș, fostul ministru al Fondurilor Europene. Îi mulțumesc pentru acest lucru și îi felicit pe toți cei care s-au implicat: ADI APA SIBIU, Primăria Sibiu, Consiliul Județean și Apă Canal Sibiu” – Raluca Turcan, președinte PNL Sibiu.

10 localități din Sibiu vor avea rețele de apă și canalizare, iar în altele se va reabilita. Suma: 129,36 milioane euro

Zece localități din județ vor beneficia de rețele de apă și canalizare în urma acestui proiect. Este vorba de  Miercurea Sibiului, Dobârca,  Apoldu de Sus, Roșia, Daia, Nou, Cașolț, Cisnădioara, Săcădate și Ruși. Canalizarea din comuna Poplaca va deveni funcțională prin construirea unei rețele de canalizare ce va ajunge până în Sibiu, iar în orașul Miercurea Sibiului vor fi construite rețele noi de apa potabilă si de canalizare precum și o stație de epurare ape uzate.  În plus, se vor  face noi aducțiuni, între Sibiu și Tilișca și între Sibiu, Șura Mare, Slimnic și Ruși. Totodată vor fi reabilitate uzine de tratare și stații de epurare, rezervoare de înmagazinare a apei potabile și a rețelelor de apă și canalizare. Valoarea totală a lucrărilor pentru județul Sibiu este de 129,36 milioane de euro.

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Kertesz Gabriel

Acum 3 luni

jale ca la gunoiul menajer o sa platim la fel de mult ,deja apa de ploaie ne este taxata !
Raspunde

Un Sibian

Acum 3 luni

ce treaba are ministrul muncii cu apa si canalul???
Raspunde

Uytruytuyt Jhfjhfg

Acum 3 luni

"...astăzi că s-a [semnat?] contractul de finanțare..."
Raspunde

Rammstein Linderman

Acum 3 luni

Auzi fa tuto, vezi ce faci cu pensiile ,nu cu apa!..vezi ca s-ar putea sa ajungi la ape! ..la spălătoriea nufarul...apropo dimineața de obicei te uiți în oglindă??...Si ce vezi ?..
Raspunde

Eu Eu

Acum 3 luni

Ce treabă are Minisrul Muncii cu acest contract?? Din câte știu, R. Turcan este ministrul muncii, deci are un loc de muncă și contract de muncă pentru 8 ore pe zi la Ministerul Muncii. Da, este Deputat de Sibiu, dar are cartea de muncă băgată la Ministerul Muncii, deci ce treabă are Doamna cu aceste contracte?????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus