Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

500 de polițiști vor protesta, de luni, în județul Sibiu

500 de polițiști vor protesta, de luni, în județul Sibiu

Sindicaliștii din Poliția Română anunță că, de luni, nu vor mai da amenzi, ci doar avertismente. Schimbarea vine ca o măsură de protest față de înghețarea salariilor. La Sibiu vor fi câteva sute de polițiști care vor adopta inițiativa.

În cursul zilei de 5 ianuarie, reprezentanții federațiilor sindicale s-au reunit pentru a dezbate un calendar comun de proteste, ca răspuns la înghețarea salariilor, adoptată fără consultarea partenerilor de dialog social, anunță liderul DECUS, Gabriel Ivanov. Nu se vor mai da amenzi, ci doar avertismente, iar din 18 ianuarie nu se vor mai comunica deciziile de carantinare/izolare și nu vor mai fi verificate persoanele în cazul cărora se impun aceste măsuri. De asemenea, nu vor mai face ore suplimentare și nu vor mai asigura permanența de la domiciliu.

„În cele din urmă, am convenit asupra formelor de protest care să poată fi puse în aplicare de toți polițiștii și polițiștii de frontieră, care au fost extrase din sondajul realizat în rândul polițiștilor. De asemenea, am identificat mai multe soluții care să atenueze impactul OUG 226/2020, dintre care amintim punerea în plată a compensației de risc, drept prevăzut de art. 14 din Anexa VI a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. În situația în care nu vom fi consultați și nu va exista voință pentru a elimina această inechitate salarială reprezentată de înghețarea salariilor polițiștilor, vom fi obligați să punem în aplicare toate cele 3 etape ale formelor de protest stabilite”, a menționat acesta, într-un comunicat de presă. 

La nivelul județului Sibiu, în perioada 11-18 ianuarie, vor fi implicați în protest 500 de polițiști, anunță liderul DECUS, pentru Turnul Sfatului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Marcian Radu

Acum 3 ani

Buei voi nu ati auzit de Ordonanta de Guvern care interzice cresterea salariilor???!!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus