Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

UE a încheiat un nou acord cu Pfizer-BioNTech pentru încă 300 de milioane de doze de vaccin covid

UE a încheiat un nou acord cu Pfizer-BioNTech pentru încă 300 de milioane de doze de vaccin covid

Uniunea Europeană (UE) a încheiat un nou acord cu Pfizer/BioNTech pentru achiziţionarea a încă 300 de milioane de doze de vaccin COVID-19, în plus faţă de cele 300 de milioane deja cumpărate, dublând astfel numărul de doze achiziţionate de la aceşti producători, a anunţat vineri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează Reuters şi dpa, citate de Agerpres.

"Comisia Europeană le-a propus astăzi (vineri) statelor-membre ale UE să cumpere o cantitate suplimentară de 200 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 produs de BioNTech-Pfizer, cu opţiunea de a achiziţiona alte încă 100 de milioane de doze", se spune în comunicat.

"Acest lucru îi va permite UE să cumpere în total 600 de milioane de doze din acest vaccin, care este deja folosit pe teritoriul UE", subliniază comunicatul.

Von der Leyen a precizat că 75 de milioane de doze adiţionale de vaccin ar urma să fie livrate în al doilea trimestru al acestui an.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 867

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus