Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
1°C

Colegiul Goga și-a schimbat directorii. Alte două școli din Sibiu sunt în aceeași situație

Colegiul Goga și-a schimbat directorii. Alte două școli din Sibiu sunt în aceeași situație

Colegiul Național „Octavian Goga” și alte două unități școlare din județul Sibiu și-au schimbat directorii. Decizia a fost luată de cadrele didactice aflate în această funcție și care nu au mai dorit să facă demersurile necesare după ce mandatul le-a expirat cu data de 1 ianuarie 2021. La Colegiul Goga fosta directoare, prof. Laura Dumitru a fost înlocuită de directorul adjunct prof. Alexandra Tischer, nou detașată pe funcție.

În județul Sibiu sunt 94 de unități școlare cu posturi de directori și 17 cu posturi de director adjuncți care au rămas vacante din ianuarie 2021, potrivit unui tabel publicat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Motivul este că în această lună, încetează contractul de management al cadrelor didactice care dețin aceste funcții în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Sibiu și care au promovat concursul din septembrie decembrie 2016, conform Metodologiei de organizare a concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct nr. 5080/2016.

Astfel, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu a organizat o sesiune de selecție pentru aceste funcții. Cei care au dorit să își continue activitatea managerială până la sfârșitul anului 2020 - 2021 au trebuit să depună, pe lângă raportul de autoevaluare al activității manageriale pentru cei patru ani de mandat și o scrisoare de intenție. Toate actele au trebuit depuse până în data de 11 decembrie.

Astfel, 91 de cadre didactice au depus scrisori de intenție pentru a rămâne pe funcția de director și 16 cadre didactice pentru a rămâne pe funcția de director adjunct. Aceștia își vor continua mandatul până la organizarea unui nou concurs de ocupare a funcțiilor de director sau director adjunct, dar nu mai târziu de 31.08.2021, spun reprezentanții IȘJ Sibiu.

Trei directori nu mai vor să-și continue mandatul printre care și cel de la Colegiul Goga

Sunt trei cadre didactice care nu și-au depus scrisorile de intenție pentru a continua pe funcția de director, din motive personale. Potrivit datelor transmise de Constantin Dincă, purtător de cuvânt al IȘJ Sibiu este vorba despre directorii de la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Tehnic „Mediensis” Mediaș și Școala Gimnazială Hoghilag.

Contactată telefonic de reporterii Turnul Sfatului prof. Laura Dumitru, fosta directoare a Colegiului Goga spune că a obosit după opt ani în această funcție și că își dorește să se reîntoarcă la catedră.

„Sincer, am obosit. Am obosit în sensul celor opt ani în calitate de director și alți doi în calitate de director adjunct de dinainte. Este o școală de elită ceea ce impune un efort deosebit din partea echipei manageriale pentru a menține calitatea, tradiția și prestigiul acestei școli. Vreau să vă spun că am fost absolvent a acestui colegiu, este școala mea, pe care am absolvit-o cu mult timp în urmă, sunt profesor aici de 22 de ani, în urma concursului de titularizare și a fost o mare onoare pentru mine să reprezint acest colegiu. Cu cea mai mare sinceritate vă spun asta. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături în toți acești ani, colegilor din echipa managerială, elevilor care sunt minunați, este un privilegiu să predai unui elev din Goga și nu în ultimul rând colegilor profesori și părinților pe care i-am simțit tot timpul aproape și au fost alături de noi. În mod special aș dori să-l menționez pe domnul conf. univ. dr. Tiberiu Costăchescu care a fost președintele Comitetului de Părinți și cu care am avut o colaborare extraordinară timp de patru ani. Un om de o calitate incontestabilă care a ajutat echipa managerială și școala din toate punctele de vedere”, spune prof. Laura Dumitru.

Profesorul Laura Dumitru va preda Științe Sociale în cadrul colegiului.

„În locul directorilor care nu și-au continuat mandatul au fost numite noi cadre didactice, prin detașare, care și-au îndeplinit condițiile de numire pe funcțiile de director și director adjunct la cele trei unități de învățământ”, mai spun reprezentanții IȘJ.

Aceștia vor avea contract de management până la organizarea unui nou concurs de ocupare a funcțiilor de director sau director adjunct, dar nu mai târziu de 31 august 2021.

La Colegiul Național „Octavian Goga” a fost numită prin detașare prof. Alexandra Tischer, cea care, până la 1 ianuarie a ocupat funcția de director adjunct. Aceasta spune că și-a asumat misiunea de director ca pe o responsabilitate față de prestigiul instituției și că va acționa în interesul tuturor celor implicați în procesul educațional.

Prof. Alexandra Tischer, noul director al Colegiului Național „Octavian Goga”

„Mi-am asumat misiunea de director al Colegiului Național ”Octavian Goga” ca pe o responsabilitate față de prestigiul acestei instituții de învățământ cu o istorie remarcabilă nu doar în județ, ci și în țară. Voi lupta pentru ca nimic din ceea ce am moștenit să nu se piardă, și, în plus, voi acționa în interesul tuturor actorilor implicați în acest proiect educațional: elevii, părinții, profesorii și colectivul de cadre didactice auxiliare și nedidactice, voi activa un parteneriat real cu instituțiile publice, sociale, de învățământ și cultură, voi încerca să dai o nouă vârstă acestui Colegiu în care predau de peste 25 de ani”, a declarat pentru Turnul Sfatului prof. Alexandra Tischer.

Alături de aceasta din echipa managerială mai fac parte și prof. Lidia Carmen Pircă și prof Anca-Natașa Rusu, ambele ocupând poziția de director adjunct.   

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Dan Kro

Acum 2 ani

schimbari politice ce alte vrajeli?
Raspunde

Karl Dietrich Von Prepuzzenessen

Acum 2 ani

Esti unul din motivele pentru care mi-e silă de poporul ăsta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus