Sâmbătă,
23.01.2021
Partial Noros
Acum
12°C

Minori sibieni reținuți pentru furturi din mașini. Au profitat de neatenția proprietarilor

Minori sibieni reținuți pentru furturi din mașini. Au profitat de neatenția proprietarilor

Doi minori în vârstă de 15 ani au fost reținuți de polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, fiind cercetați penal pentru mai multe furturi din autoturisme.

Cei doi sunt bănuiți că, în cursul lunii decembrie a anului trecut ar fi sustras unelte, telefoane, laptopuri, documente și bani din cinci autoturisme parcate pe diferite străzi din municipiul Sibiu, creând un prejudiciu de 30.500 de lei. Potrivit polițiștilor, patru dintre mașinile în cauză au fost lăsate descuiate de către șoferi. În toate cele cinci cazuri, șoferii au lăsat la vedere bunurile sustrase ulterior, iar faptele au fost săvârșite în timpul zilei.

Minorii au fost reținuți 24 de ore pe bază de ordonanță, iar instanța a dispus aplicarea măsurii arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, cercetările continuă la nivelul Biroului de Investigații Criminale Sibiu în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a celor doi minori. 

Cu această ocazie, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu transmit din nou o serie de recomandări în scopul prevenirii furturilor din auto:

-                Încuiați portierele mașinii indiferent de cât de scurt este timpul în care lipsiți. Nu mizați pe faptul că mașina este parcată în fața casei, pe o stradă intens circulată, ziua în amiaza mare!

-                Nu lăsați la vedere bunuri care pot atrage atenția hoților: genți, telefoane, laptopuri, alte dispozitive electronice!

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Gică Frânaru

Acum 1 săptămână

Nu mă miră, hârburile le lasă așa pornite că dacă le opreste poate nu mai pornesc... Jalnic. Sau le e lene sa le pornească din nou, că nu m-ar mira...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus