Duminică,
17.10.2021
Light Intensity Drizzle
Acum
9°C

Concurență de 25 de candidați pe un post la Poliția Animalelor, în Sibiu

Concurență de 25 de candidați pe un post la Poliția Animalelor, în Sibiu

Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu anunță că pentru ocuparea celor cinci posturi disponibile în cadrul noului Birou pentru Protecția Animalelor Sibiu s-au înscris la concursul care va avea loc săptămâna viitoare 125 de candidați.

În total Biroul pentru Protecția Animalelor Sibiu va avea 11 angajați, șase dintre aceștia fiind din rândul polițiștilor angajați deja în cadrul IPJ Sibiu, ceilalți cinci urmând a fi încadrați din sursa externă. Cea mai mare concurență este pentru cele trei posturi de execuție, unde s-au înscris nu mai puțin de 95 de candidați.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au fost înregistrate:

- 95 (nouăzeci și cinci) de cereri de înscriere pentru ocuparea unui număr de 3 (trei) posturi de execuție vacante de agent de poliție existente în statul de organizare al Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Sibiu, prin încadrare directă din sursă externă a persoanelor cu studii corespunzătoare cerinţelor postului şi care îndeplinesc condiţiile legale;

- 19 (nouăsprezece) cereri de înscriere pentru ocuparea unui post de execuție vacant de ofiţer principal I existent în statul de organizare al Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Sibiu, prin încadrare directă din sursă externă a persoanelor cu studii corespunzătoare cerinţelor postului şi care îndeplinesc condiţiile legale;

- 11 (unsprezece) cereri de înscriere pentru ocuparea a două posturi de execuție vacante de ofițer specialist I (medic veterinar) existente în statul de organizare al Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Sibiu, prin încadrare directă din sursă externă a persoanelor cu studii corespunzătoare cerinţelor postului şi care îndeplinesc condiţiile legale.

”În cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor își vor desfășura activitatea un lucrător cu funcție de conducere și alți 10 lucrători cu funcție de execuție, atât agenți de poliție, cât și ofițeri de poliție.  Conform competențelor ce le vor reveni potrivit funcțiilor ocupate, lucrătorii Biroului vor avea competență pe întreaga rază teritorială a județului Sibiu”, arată reprezentanții IPJ Sibiu, la solicitarea Turnul Sfatului.

Din punct de vedere procedural, prima etapă pentru operaționalizarea activității Biroului o reprezintă identificarea unui lucrător pentru a ocupa prin împuternicire funcția de conducere existentă în cadrul structurii, aceea de șef birou.

A doua etapă a debutat cu demararea procedurilor de concurs pentru ocupare a unor funcții vacante de execuție prin  încadrare directă din sursă externă a persoanelor cu studii corespunzătoare cerinţelor postului şi care îndeplinesc condiţiile legale, concurs care va avea loc în data de 23 ianuarie 2021. Ulterior, se vor demara proceduri interne în vederea ocupării prin mutare (din sursă internă) a lucrătorilor care îndeplinesc condițiile din fișa postului pentru ocuparea pozițiilor rămase neocupate.

Cât privește principalele noutăți în protecția animalelor și în ce condiții poate poliția să intervină în anumite situații, puteți citi în rânduri următoare.

Sursa foto

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Un Sibian

Acum 9 luni

tare a fi de dorit sa angajeze oameni normali...din pacate sansele sunt destul de mici!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 9 luni

Atita timp cit suntem,alaturi de bulgari,singurii din UE care permit legarea in lant,in curte, a ciinelui,toata mascarada asta cu Militienii Animalelor nu face doi bani.Adica face ,multi,pentru militieni nu pentru catelusi.
Raspunde

Ochi Defaianta

Acum 9 luni

Pe de alta parte suntem si una din tarile in care poti face infarct sau poti surzi mergand pe trotuar pe langa curtile oamenilor, fiecare cu un latrator liber prin curte in dotare. E o reala corvoada sa te plimbi in harmalaia facuta de acestia. Copiii mici se sperie si de frica ies de pe trotuar pe carosabil unde risca sa fie loviti de masini. In plus, de fiecare data cand isi deschid poarta, posesorii de latratori periculosi pot sa ii scape pe strada unde vor ataca copii sau trecatori. Au fost cazuri dinastea in Sibiu, chiar la case "laudate". Pentru aceste probleme ce se poate face?
Raspunde

Ioan Rus

Acum 9 luni

Alta institutie de nepotism.
Raspunde

S K

Acum 9 luni

Haideti sa vedem partea plina a paharului. Infiintarea Politiei Animalelor este un imens pas facut inainte. Ar trebui sa ne mai schimbam modul de gandire si sa fim PENTRU ceva, nu IMPOTRIVA la orice! Sa le dam o sansa celor care acum se implica in acest proiect si doar daca nu o sa-si ia sarcinile in serios, sa-i criticam si la nevoie sa solicitam schimbarea lor. Trebuie sa fim mai pozitivi!
Raspunde

Bondarul BzBz

Acum 8 luni

Pe cand si militia insectelor ?
Raspunde

James Azorel 007

Acum 8 luni

In sfarsit....un departament oficial de taietori de frunze la caini. Sa nu mai avem ce comenta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus