Vineri,
19.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Spectacole sold-out la Sibiu, după redeschiderea sălilor. „Răspunsul publicului e speranța noastră că vom exista și după această pandemie”

Spectacole sold-out la Sibiu, după redeschiderea sălilor. „Răspunsul publicului e speranța noastră că vom exista și după această pandemie”

Începutul lui 2021 a venit cu o veste bună pentru instituțiile culturale din Sibiu. Odată cu scăderea ratei de răspândire a virusului SARS CoV-2 în județul nostru, instituțiile abilitate au decis să permită redeschiderea sălilor de spectacol, cu 30% din locurile disponibile. Răspunsul amatorilor de evenimente culturale i-a mulțumit pe reprezentanții instituțiilor de cultură din Sibiu, întrucât au avut spectacole sold-out încă din prima zi.

Instituțiile de cultură din județul Sibiu și-au deschis porțile în prima săptămână a lui 2021. Reprezentanții lor spun că, atâta timp cât li se va permite, vor invita iubitorii de cultură să achiziționeze bilete la spectacolele programate în următoarea perioadă. 

Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret GONG, spune că aici spectacolele sunt susținute cu mai puțin de 30% din locurile disponibile, iar biletele, într-adevăr, se epuizează rapid. Acesta mărturisește că se așteaptă la un nou val de infecții, deci la o nouă carantină. 

„Am fost norocoși că Sibiul a intrat în zona verde COVID și am putut programa spectacole cu public chiar la începutul anului, fiind primul teatru pentru copii ce și-a deschis porțile în 2021. Am avut deja 4 reprezentații, cu 160 de bilete vândute. Jucăm cu sub 30% din locurile disponibile, așadar nu e de mirare că biletele se epuizează rapid, iar răspunsul publicului e speranța noastră că vom exista și după această pandemie. Primul nostru spectacol a fost pe 8 ianuarie. Vom comunica programul doar cu două săptămâni în avans pentru a putea gestiona mai bine situația biletelor. În această săptămână avem programate alte 5 reprezentații, de exemplu. Cel mai probabil va urma o nouă închidere a teatrelor, având în vedere un al treilea val de infectări. Dar indiferent de cât de mare va fi pauza creată de această pandemie, vom rămâne aproape pentru a ne revedea mai plini de viață. Copiii au nevoie de povești, iar teatrul leagă aceste povești prin emoție vie”, spune managerul Teatrului GONG.

Peste o sută de spectatori s-au bucurat de spectacolele Teatrului Național Radu Stanca, pe 8 și 9 ianuarie. Constantin Chiriac, directorul TNRS, spune că urmează alte reprezentații speciale luna aceasta și le mulțumește spectatorilor că susțin arta sibiană.

„Mult-așteptata reîntâlnire cu publicul ne-a adus o mare bucurie, iar spectatorii noștri ne-au dovedit că, în toată această perioadă a restricțiilor, dorul de teatru nu s-a stins, ci dimpotrivă. Am avut, astfel, plăcerea de a ne revedea în sala mare TNRS, pentru prima dată în acest an, pe 8 ianuarie, cu ocazia spectacolului „Tom și Jerry”, regia Florin Piersic Jr., și în ziua următoare, cu prilejul „Jocurilor de scenă”, regia Mariana Mihu-Plier. Ambele reprezentații s-au desfășurat în conformitate cu regulile de distanțare socială și au adunat în cele două seri peste 100 de spectatori. Acestor două spectacole li se vor alătura în această lună alte reprezentații speciale ale unor producții îndrăgite, precum „Am angajat un ucigaș profesionist” (Secția Germană), regia Radu Nica; „Ostatic la mătușica”, regia Michael Devine; „Vulpoiul”, regia Florin Zamfirescu, și „Sunt o babă comunistă”, regia Mariana Mihu-Plier. De asemenea, iubitorii de teatru interesați de producțiile noastre sunt invitați pe platforma „Scena Digitală”, unde pot urmări în condiții de calitate HD a sunetului și a imaginii, fie pe bază de bilet individual, fie pe bază de abonament (în variantă lunară, trimestrială, semestrială sau anuală), spectacole importante marca TNRS. Le mulțumim, pe această cale, spectatorilor care ne sunt alături și în acest an și le promitem că Naționalul sibian își va continua misiunea, indiferent de provocările pe care acest context sensibil le presupune.”, spune Constantin Chiriac.

Redeschiderea sălilor a adus o mare bucurie și reprezentanților Filarmonicii de Stat din Sibiu. Toate locurile au fost ocupate la primul spectacol din 2021.

„Primul nostru concert din 2021 - în 7 ianuarie - a fost cu public. Pentru noi a fost o coincidență fericită și ne-am bucurat că am început anul cu spectatori în sală. Am scos la vânzare 100 de locuri pentru a respecta limita de 30% din capacitatea sălii și toate au fost ocupate. Săptămâna aceasta sărbătorim ”Ziua Culturii în Capitala Culturii” și vă pot spune de acum că vom avea din nou toate locurile ocupate. Mulțumim publicului nostru pentru această doză de optimism pe care ne-o administrează în fiecare săptămână. Atât celor din sală cât și zecilor de mii care ne urmăresc transmisiunile online”, transmite Laurențiu Străuț, purtător de cuvânt al Filarmonicii de Stat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus