Luni,
01.03.2021
Innorat
Acum
3°C

O activistă din Germania strânge bani pentru copiii fără părinți și familiile nevoiașe, din Sibiu

O activistă din Germania strânge bani pentru copiii fără părinți și familiile nevoiașe, din Sibiu

Jenny Rasche a înființat o fundație în România, după ce a urmărit mai multe documentare despre modul în care copiii trăiau în orfelinate în vremea lui Ceaușescu. Fundația își dedică activitatea în principal îngrijirii copilașilor de etnie rromă care, din diferite motive, au fost separați de părinți. Activitatea nu se oprește însă aici – an de an sunt puse câteva sute de sterilete, mai mulți tineri sunt ajutați să meargă la școală, iar familiile nevoiașe primesc pachete de ajutor cu alimente și toate cele necesare.

„Acum șapte ani am hotărât să înființez o fundație pentru copiii romi din România. Eu sunt nemțoaică, dar în acea perioadă am văzut reportaje despre casa de copii din vremea lui Ceaușescu”, își începe Jenny povestea.

Cu ajutorul unei fundații înființate în urmă cu 18 ani în Germania, acum sprijină fundația din România, pe care a fondat-o în 2003, sub numele Speranță și Zâmbet. „Noi, în Sibiu, în momentul de față avem două afterschool-uri cu câte 100 de copii în fiecare și două centre de tip familial, în care creștem în total 24 de copii. Urmează să avem și un centru pentru copiii cu dizabilități”, explică aceasta.

Fundația se ocupă cu mai multe programe preventive și de combatere a sărăciei în România. Ideea de bază este să găsească o soluție benefică pentru fiecare familie în parte, în așa fel încât despărțirea de părinți să fie ultima variantă pentru orice copilaș. Însă dacă totul eșuează, micuțul va avea un loc sigur în care să își petreacă anii de copilărie. 

„Avem beneficiari pe care îi ajutăm să meargă în continuare la școală, punem până în 300 de sterilete în fiecare an, am construit, în ultimii ani, în jur de 100 de case și avem ajutoare de alimente în valoare de 400 de lei fiecare, pentru 280 de familii din Sibiu, la fiecare două săptămâni. Oferim o gamă de muncă socială pe care să o poată face pentru că părerea noastră este că separarea părinților de copii nu e o soluție bună și încercăm să combatem acest context. Dacă nu se poate, avem casele acelea în care găzduim copiii care din diferite cauze nu mai pot sta cu părinții”

Casele de tip familial din Sibiu au 11 noi rezidenți

O nouă casă a fost deschisă, recent, în județul nostru. Aici sunt găzduiți 11 copilași, cu vârste cuprinse între șapte luni și 15 ani.

„După multă muncă am reușit să deschidem o casă de tip familial cu copii în plasament, unde găzduim 11 copii, în comuna Șelimbăr. Dacă aveți hăinuțe, jucării, rechizite, biciclete sau diverse lucruri pentru copii, noi le primim cu drag”, spune Iuliana, cea care se ocupă de program.

Cadouri pentru familiile din Șoroștin

Ieri reprezentanții fundației de la Sibiu au ajuns în localitatea Șoroștin, unde au dus pachete pentru 18 familii nevoiașe. „Bucuria lor a fost enormă. Nu se așteptau să revenim atât de curând”, spun aceștia pe pagina oficială de Facebook a fundației. 

Comunitatea sibiană le poate fi de ajutor acestor copii prin donații financiare – cu care sunt plătiți angajații și sunt cumpărate alimente pentru familiile nevoiașe – sau pur și simplu prin bunuri pe care vor să le ofere celor care au nevoie.

Mai multe detalii despre modul în care puteți să ajutați fundația puteți afla de pe pagina de Facebook Kinderhilfe fur Siebenburgen sau la numărul de telefon 0787711434.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus