Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Patru candidați s-au înscris la concursul pentru conducerea Tursib: ”perspectivele sunt foarte bune”

Patru candidați s-au înscris la concursul pentru conducerea Tursib: ”perspectivele sunt foarte bune”

Câte două candidaturi au fost depuse în cadrul procedurilor de selecție a directorului general și directorului tehnic din cadrul societății de transport public a municipiului Sibiu. Actualul director general, Dan Căprariu, spune că următorii patru ani vor aduce schimbări vizibile pentru sibieni în sistemul public de transport.

Vineri, 22 ianuarie 2021, ora 09:00 a fost termenul limită de depunere a dosarelor de candidatură pentru funcțiile de director general și director tehnic al Tursib SA. Câte două candidaturi au fost depuse pentru cele două posturi. Până la jumătatea săptămânii viitoare vor fi analizate, de către un expert independent, dosarele candidaților. Cu acei candidați care întrunesc condițiile solicitate în cadrul procedurii de selecție, Consiliul de administrație al Tursib va trece la următoarele etape: analiză și interviu inițial, evaluarea declarațiilor de intenție și interviul final pe baza unei bibliografii care include legislația din domeniu și Planul de mobilitate urbană durabilă a Sibiului.

Contactat de Turnul Sfatului, actualul director general al Tursib, Dan Căprariu (foto), a arătat că se numără printre cei doi candidați pentru funcția pe care o ocupă (numele celor care s-au înscris vor fi făcute publice după evaluarea dosarelor de candidatură).

Dan Căprariu consideră că în următorii patru ani, sibienii vor beneficia de un sistem de transport public mult îmbunătățit, ca urmare a achizițiilor aflate în derulare. Este vorba atât de noi autobuze (nouă electrice deja contractate de Ministerul Dezvoltării pentru Sibiu, 40 de autobuze cu gaz natural comprimat și cinci microbuze electrice, aflate în curs de contractare de către Primăria Sibiu), cât și de sisteme conexe (de ticketing, de informare a călătorilor etc). ”Perspectivele sunt foarte bune, având în vedere și achizițiile de autobuze derulate în prezent de către Primăria Sibiu: atât minibus-urile electrice, cât și autobuzele cu gaz natural comprimat. În aceste condiții se poate face o îmbunătățire substanțială a programului de transport în municipiul Sibiu. Și introducere de trasee noi, dar și creșterea frecvenței pe traseele existente”.

În primul mandat al lui Dan Căprariu la conducerea Tursib, mandat început în februarie 2017, parcul auto al societății a fost primenit cu 65 de noi autobuze. Asta în condițiile în care, până la venirea sa, principala investiție a societății de transport public a fost amenajarea noii autobaze, cea din Zona industrială vest. ”În perioada 2017 – 2018, în special 2018, dacă vă amintiți, am avut probleme cu parcul auto. Se defectau foarte des autobuzele pe traseu. Tursib a achiziționat 55 de noi autobuze în 2018, iar Primăria a mai concesionat alte zece în 2019. Și tot în perioada 2017 – 2018, dar mai ales 2018, am avut și un deficit accentuat de conducători de autobuz. În vara lui 2018, am ajuns la doar 137 de conducători de autobuz. Prin majorări salariale și alte facilități pe care, conform legii, le-am putut acorda în special conducătorilor de autobuze, am reușit, în acest moment, să avem alături de noi 207 conducători auto”, arată Dan Căprariu.

Printre punctele pozitive ale mandatului său, el aduce în discuție și pandemia de Covid-19. ”Am reușit să trecem, deocamdată, prin pandemia aceasta fără să avem probleme. Au fost puține persoane infectate cu coronavirus în cadrul societății Tursib și nu am întâmpinat dificultăți în sensul de a nu putea asigura planul de transport”, mai spune Dan Căprariu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3397

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Un Sibian

Acum 3 ani

asa au spus si acum 4 ani...si mare lucru nu s-a schimbat!!! numai abureli si povesti cu autobuze elctrice, etc. In Cluj circula zeci de autobuze electrice...acolo cum de se poate?...bani sunt si la Sibiu...multi! (nu asa de multi ca in Cluj dar sunt! )din pacate sunt cheltuiti pe tampenii - filtre de aer pe Coposu, televizoare in pasaje, etc. etc.
Raspunde

Traian Popa

Acum 3 ani

Soarta sibienilor de a avea un serviciu de calitate sta în mâna celor din C. A, dacă vor gândi cu capul vor schimba conducerea și atunci va dispărea harababura creata acolo de cei doi directori și neamurile lor.... Dar dacă domni consilieri țin cu ursul vor prelungi contractele celor doisi uite asa își vor repara mâinile personale încă 4 ani în garajul Tursibului gratis... De asta merge treaba asa... findca peștele de la cap se împute!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus