Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsoare
Acum
0°C

Peste 11.000 de doze ce vaccin anti COVID au fost administrate în județul Sibiu

Peste 11.000 de doze ce vaccin anti COVID au fost administrate în județul Sibiu

Peste 11.000 mii de doze de vaccin împotriva virusului SARS CoV-2 au fost administrate în județul Sibiu din 31 decembrie 2020 și până astăzi, potrivit datelor transmise de reprezentanții Instituției Prefectului. Au fost înregistrate și 24 de reacții adverse, însă nici una nu a fost gravă. În ceea ce privește pierderile de doze de vaccin, autoritățile anunță doar opt înregistrate. Peste 1.100 de persoane au fost vaccinați și cu a doua doză de vaccin.

 Din 31 decembrie 2020 și până în această dimineață, la ora 8.00 au fost administrate 11.065 de doze de vaccin, potrivit datelor puse la dispoziția Instituției Prefectului județul Sibiu, de către Direcția de Sănătate Publică. Dintre acestea, 792 de doze au fost administrate în ultimele 24 de ore. De la prima administrare și până în prezent la nivelul județului Sibiu au fost înregistrate 8 pierderi.

În ceea ce privește reacțiile adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, autoritățile transmit că până în prezent au fost 24 de reacții, dintre care nouă de tip local (durere la locul injectării), cinci de tip alergic, șase au fost trecute la altele, o situație de febră, cefalee și trei reacții de anafilaxie.

De asemenea, până la data de 26 ianuarie la ora 08:00 un număr de 9.877 de persoane s-au vaccinat cu prima doză de vaccin iar 1.188 de persoane s-au vaccinat și cu cea de-a 2-a doză de vaccin (rapelul).

Autoritățile menționăm faptul că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată.

Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 - Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

 

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus