Joi,
18.08.2022
Ceata
Acum
18°C

Statul este mulțumit: sibienii au contribuit cu dări mai consistente la buget în primul an de pandemie

Statul este mulțumit: sibienii au contribuit cu dări mai consistente la buget în primul an de pandemie

Nu doar că au depășit estimările de la începutul pandemiei, dar au depășit și contribuțiile dintr-un an ”normal”. Este vorba de sumele plătite la Fisc de sibieni în anul 2020.

3,28 de miliarde de lei (aproximativ 683 de milioane de euro) este valoarea totală a viramentelor la bugetul general consolidat al statului, făcute de firmele și locuitorii din județul Sibiu pe parcursul anului 2020. Suma este cu 0,98% mai mare decât cea colectată de către Fisc în cursul anului 2019, în contextul în care în primul an de pandemie Covid-19, contribuabililor le-au și fost oferite o serie de înlesniri fiscale. De la faptul că nu au fost aplicate dobânzi și penalități de întârziere, la suspendarea de executări silite sau anularea unor obligații bugetare accesorii. 

Situația încasărilor bune realizate în județul Sibiu este pusă pe seama unor contribuabili responsabili, din punctul de vedere al Administrației Județene a Finanțelor Publice Sibiu. ”Toate aceste facilităţi, coroborate cu civismul fiscal de care au dat dovadă din nou contribuabilii sibieni au generat un nivel al veniturilor bugetare încasate în anul 2020, superior estimărilor existente la începutul pandemiei”, se arată într-un raport întocmit de Fiscul sibian, pentru ședința Colegiului prefectural din această lună. Potrivit acestui document, față de 2019, în anul care a trecut au crescut sumele încasate la bugetul de stat (cu 1,62%) și mai ales al celor la bugetul de șomaj (cu 5,6%).

Sursa: raport întocmit de AJFP Sibiu

”Remarcăm o creștere cu 0,98 % a veniturilor bugetare colectate comparativ cu anul precedent în condiţiile în care obligaţiile fiscale declarate de contribuabili au înregistrat o creştere cu 6,61%. În anul 2020 sumele declarate de contribuabili au fost de 3.724,84 milioane de lei în timp ce în anul 2019 sumele declarate au fost de 3.493,82 milioanel de lei”, se mai arată în raportul semnat de Radu Dobre, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1309

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ioan Pribeagul

Acum 1 an

Atat timp cat continuam sa platim taxe, nu suntem altceva decat niste slugi obediente, ale unui sistem globalist bolnav, care duce spre nicaieri. Taxele sunt pentru saraci.... bogatii nu platesc taxe. Sunt un semn de obedienta, intr-un sistem piramidal.... sa stii unde ti-e locul.
Raspunde

Sibian Nesasificat

Acum 1 an

Colectarea de impozite foarte buna se vede in maretia proiectelor implementate de primarie si CJ, santiere peste santiere, de la drumuri, sali polivalente, sedii de teatru si cultura, parcari subterane, strazi noi, transport in comun, e FABULOS la Sâghiiii!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus