Luni,
01.03.2021
Innorat
Acum
0°C

O notă de 2,40 și una de 4,25: candidații pentru postul de director financiar al Spitalului județean au fost respinși

O notă de 2,40 și una de 4,25: candidații pentru postul de director financiar al Spitalului județean au fost respinși

Niciuna dintre cele două persoane înscrise la concursul pentru postul de director financiar-contabil al Spitalului clinic județean Sibiu nu a reușit să obțină o notă de trecere în urma probei scrise. Spitalul este condus, în acest moment, doar de directori numiți interimar.

Viorica Axente și Cristina Mariana Costea sunt cele două persoane care s-au înscris la concursul pentru ocuparea postului de director și ale căror dosare au fost considerate conforme pentru a putea participa la proba scrisă. Această probă a fost programată marți dimineața și a constat, conform anunțului de concurs, într-un test grilă sau  o lucrare scrisă ”de verificare a cunoștințelor din legislația specifică postului”. Lucrarea scrisă a Vioricăi Axente a fost notată cu 4,25, iar cea a Marianei Costea cu 2,40, ambele fiind respinse de către comisia de concurs condusă de Ștefan Opriș, directorul economic al Consiliului Județean Sibiu.

Următoarele etape din cadrul concursului – susținerea proiectului de specialitate și intervul de selecție nu vor mai fi organizate.

Spitalul Județean Sibiu este o instituție care, în acest moment, nu are niciun director numit prin concurs. În urma demisiei dr. Liliana Coldea din funcția de director general în noiembrie anul trecut, conducerea Spitalului a fost asigurată mai întâi de colonelul Constantin Vlase, după care președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, l-a numit pe administratorul județului, Florin Neag, tot ca interimar. În decembrie 2020, din funcția de director medical a demisionat și dr. Florin Grosu, în locul lui fiind numit interimar dr. Călin-Remus Cipăian. 

Postul de director financiar-contabil este vacant încă de la începutul anului trecut, când a demisionat Horațiu Cojocaru. În prezent, acest post este ocupat, tot interimar, de economistul Marius Mondoc.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Halta Sibiu Sat

Acum 1 lună

Ar fi trebuit si angajati imediat! De nivelul astora sunt toti conducatorii orasului si ai judetului, terminand cu ultimii functionari milionari de prin birouri! Ca de-aia Sibiul arata ca un tomberon poleit cu aur!
Raspunde

Unu 1

Acum 1 lună

Daca nu a candidat cine trebuie. Trebuia sa ii respinga cumva. Sau inca nu s au hotarat cine o sa fie prefect USR sau PNL La psihiatrie este concurs pentru ocuparea posturilor de sefi de sectie. nu mai zicem ca a fost publicat anuntul doar pe pagina spitalului doar doar sa nu afle lumea, poate venea cineva mai pregatit din alt oras. Asa ca s a inscris cine trebuie. Unul din candidati a facut la pensionari pe banda rulanta si a luat spaga incat e pacat acum sa nu fie sefa de sectie. Nu vine nimeni sa faca un control sa vada cum este situatia. Nu o sa se schimbe NIMIC. urmeaza acum functiile grele de manageri de spital. Acolo sa vada lumea ce balamuc o sa fie. Ca na trebuie sa scoata banii din campanie una alta. Toti sunt numiti politic sau pe cum au cotizat la partid Sa le fie rusine.
Raspunde

Valeria Valeanu

Acum 1 lună

Suntem pe val dar pe partea descendenta!
Raspunde

Traian Popa

Acum 1 lună

Ne mirăm ca suntem conduși de nulități, toate societățile cu capital majoritar de stat, obligatoriu sa aibe conducători slabi, si prost pregătiți... zilele acestea în societatea de Transport local are loc concurs pentru postul de director general și director tehnic... as fi curios dacă președintele comisiei de examinare ar alege din afara ceva mai bun decât este acum... altfel pe banii noștri vom circula cu autobuze de proasta calitate și prost întreținute... cam asa se întâmplă peste tot... conduceri slabe și aservite...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus