Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

VIDEO Cum arată drumul spre ”birou” al jandarmilor montani sibieni: ”eu am 1,85... rezistăm, încă”

VIDEO Cum arată drumul spre ”birou” al jandarmilor montani sibieni: ”eu am 1,85... rezistăm, încă”

Doi dintre jandarmii sibieni care au plecat, în dimineața zilei de miercuri, către ”birourile” de la Baza de salvare de la Bâlea și-au filmat o parte din traseu. Imaginile au fost distribuite mai apoi de Ministerul Afacerilor Interne.

”Bâlea Lac, 27 ianuarie 2021, zăpada căzută... eu am 1,85... rezistăm, încă”, se aude pe fundalul imaginilor în care este surprins unul dintre jandarmi în timp ce înoată printr-un strat de zăpadă care îi ajunge aproape de brâu. Cei doi jandarmi au plecat de dimineață din Sibiu, au urcat cu telecabina până la Bâlea Lac, după care au mers timp de o oră prin nămeți către Baza de salvare, acolo unde își au biroul.

Imaginile au fost folosite de Ministerul Afacerilor Interne, ai cărui reprezentanți le-au distribuit prin intermediul paginii de Facebook a instituției. ”Sunt jandarmii montani din masivul Făgăraș, cei care au grijă ca turiștii, destul de mulți chiar și în această perioadă, să fie în siguranță. Au la activ zeci de misiuni de salvare desfășurate în condiții extreme, viscol puternic, vizibilitate redusă, temperaturi mult sub limita înghețului sau zone greu accesibile.

Sunt oameni care niciodată nu au spus nu se poate. Știu pe dinafară fiecare bucățică din acești munți și împreună cu colegii de la Salvamont și-au pus de multe ori viața în pericol pentru a o salva pe a celor care aveau nevoie de ajutor”, sunt cuvintele care însoțesc imaginile.

Alături de acest video, autoritățile au distribuit prin rețeaua de socializare și o listă de recomandări pentru cei care vor să facă drumeții pe munte, pe timp de iarnă.

Recomandările jandarmilor montani:

- Informați-vă din timp asupra traseului propus, precum şi asupra programului de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu;

- Consultați prognoza meteorologică înainte de a pleca la drum;

- Purtați echipament adecvat zonei de munte;

- Nu plecați pe munte dacă ați consumat băuturi alcoolice; 

- Folosiți numai traseele marcate şi să nu vă abateți de la acestea;

- Dacă vă aflați în dificultate pe munte, apelați numărul unic de urgenţă 112, precizând următoarele: datele de identificare, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3737

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Michaela Mihai

Acum 3 ani

uleiul de masline nu este indicat pt prajit ! luati mai bine ulei sintetic !
Raspunde

Viorel Stirb

Acum 3 ani

... O ora de mers de la Balea Lac? ... Unde o fi Baza lor? ... In Saua Caprei? ... Vai de p... lor ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus