Miercuri,
01.12.2021
Cer Senin
Acum
3°C

Studiu: cele mai frecvente simptome la infecția cu tulpina britanică a coronavirusului

Studiu: cele mai frecvente simptome la infecția cu tulpina britanică a coronavirusului

Tusea, oboseala, durerile în gât şi durerile musculare se numără printre cele mai frecvente simptome la persoanele infectate cu noua variantă de coronavirus din Marea Britanie, arată un studiu realizat de Institutul Național de Statistică de la Londra, retalează Mediafax, citat de Digi24.ro 

Concluziile studiului se bazează pe evoluţia bolii la un eşantion aleatoriu de 6.000 de persoane din Anglia.

Temperatura ridicată, o tuse continuă şi pierderea sau schimbarea mirosului sau gustului sunt printre cele mai frecvente simptome enumerate de site-ul NHS. Majoritatea persoanelor infectate cu virusul dezvoltă cel puţin una dintre aceste simptome.

Noua variantă, care a fost observată pentru prima dată în Kent în luna septembrie 2020, se răspândeşte mai uşor decât varinatele care au circulat până acum şi a ajuns în toată Marea Britanie.

ONS a analizat simptomele raportate de oameni cu o săptămână înainte de a fi testaţi pozitiv pentru noua variantă de coronavirus, comparativ cu cei care au fost pozitivi cu varianta veche.

3.500 de persoane infectate cu noua variantă de coronavirus:

35% - au tuşit
32% - au acuzat stări de oboseală
25% - au avut dureri musculare
21,8% - au avut dureri în gât
2.500 de persoane infectate cu varianta veche de coronavirus:

28% - au tuşit
29% - au acuzat stări de oboseală
21%  - au avut dureri musculare
Studiul a constatat că 16% dintre cei cu noua variantă şi-au pierdut gustul, în timp ce 15% şi-au pierdut mirosul.

Aceasta a fost uşor mai mică decât cea raportată de persoanele cu varianta veche (18% pentru ambele). Prof. Lawrence Young, virolog şi profesor de oncologie moleculară la Universitatea din Warwick, a declarat că noua variantă a virusului are 23 de modificări în comparaţie cu virusul original din Wuhan.

Vizualizari: 1719

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus