Miercuri,
21.04.2021
Innorat
Acum
9°C

Mediașul are un nou viceprimar: ”profesor cu experiență și cu har, este un voluntar cu atât mai valoros”

Mediașul are un nou viceprimar: ”profesor cu experiență și cu har, este un voluntar cu atât mai valoros”

Dan Sima a fost ales drept noul viceprimar al Mediașului. Profesor de aproape un sfert de veac în cadrul Colegiului Tehnic "Mediensis", Dan Sima este unul dintre cei mai apreciați instructori de dezbateri din țara noastră.

Din cele 20 de voturi exprimate în cadrul ședinței Consiliului Local Mediaș de vineri, 18 au fost pentru ca Dan Sima să fie noul viceprimar al Mediașului. Funcția a rămas vacantă după alegerea Christinei Thelman în Camera Deputaților, iar liberalul Dan Sima a fost singura propunere făcută (oricum, din cele 21 de mandate din Consiliul local Mediaș, 16 sunt controlate de către PNL).

”Sper să satisfac așteptările dumneavoastră să reușesc o bună continuitate față de ceea ce a făcut Christine Thelmann, care a fost un bun viceprimar. Sper să contribui cu ale mele competențe la proiectele de care Mediașul are nevoie”, a spus Dan Sima, după alegerea sa.

Profesor de discipline socio-umane în cadrul Colegiului Tehnic "Mediensis", Dan Sima este cunoscut la nivel național și pentru voluntariatul și implicarea pe care le depune în inițierea și susținerea tinerilor în ”debate”. De mai bine de zece ani, numele lui Dan Sima a devenit cunoscut pentru organizarea de concursuri și dezbateri academice. Profesorul care a devenit acum viceprimar este și ”master trainer” la nivelul Ardealului în cadrul Asociației Române de Dezbateri, Oratorie și Retorică. Asociație care, în 2018, l-a și propus pentru titlul ”Voluntarul anului”. ” Când spunem «voluntar», suntem obișnuiți să ne gândim mai degrabă la tineri la începutul carierei, tineri generoși având, în principal, o resursă valoroasă în acel moment al vieții – timpul. Dan Sima este un voluntar excepțional, se află la a doua tinerețe! Profesor cu experiență și cu har, este un voluntar cu atât mai valoros, pentru că aduce prin activitatea lui în ARDOR toate lucrurile pe care le-a învățat și experimentat în cei aproape 50 de ani de viață și 25 de ani la catedră. Dan este unul dintre principalii promotori ai dezbaterilor academice ca instrument educațional în județul Sibiu. Ca voluntar, Dan instruiește alți colegi profesori și îi sprijină sa devină instructori voluntari în cluburi de dezbateri chiar la ei în școli. Organizează competiții de dezbateri și este el însuși instructor într-un clubul de dezbateri pentru elevi de gimnaziu, în Mediaș, orașul său de reședință”, este descrierea făcută de ARDOR în susținerea candidaturii lui Dan Sima.

Sursa foto: Primăria Mediaș

Vizualizari: 1744

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus