Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

ISU despre spitalele din județ: „nu au fost înregistrate cereri în vederea obținerii avizelor/autorizațiilor de securitate la incendiu”

ISU despre spitalele din județ: „nu au fost înregistrate cereri în vederea obținerii avizelor/autorizațiilor de securitate la incendiu”

Specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu au realizat, în perioada 16-20 noiembrie 2020, mai multe controale tematice la secții ATI-COVID 19, din cadrul Spitalului Județean, Spitalului Militar, Spitalului de Pediatrie și celui municipal din Mediaș. Cu această ocazie au fost identificate mai multe nereguli care au fost soluționate în totalitate, anunță ISU.

Specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul ISU SIBIU au descoperit 26 de nereguli de ordin organizatoric. Acestea au fost ulterior soluționate în totalitate:

• Verificarea periodică (la scadență) a tuturor instalațiilor și mijloacelor de stingere a incendiilor: stingătoare și hidranți.(Spitalul Clinic Județean Sibiu, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, Spitalul Municipal Mediaș ).

• Verificarea instalațiilor electrice interioare de joasă tensiune aferente spațiilor și compartimentelor din cadrul spitalelor inclusiv măsurători în ceea ce privește verificarea periodică a prizelor de împământare. (Spitalul Clinic Județean Sibiu, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, Spitalul Municipal Mediaș).

• Menținerea liberă și permanentă a căilor de evacuare pe întreg fluxul de deplasare al pacienților, cât și al personalului medical(Spitalul Clinic Județean Sibiu, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, Spitalul Municipal Mediaș l).

• Ventilarea naturală zilnică a încăperilor în care sunt amplasate echipamente de distribuție și transport a oxigenului. ). (Spitalul Clinic Județean Sibiu, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, Spitalul Municipal Mediaș).

În ceea ce privește măsurile de ordin tehnic (obținerea autorizației de securitate la incendiu și echiparea construcțiilor cu instalații de detecție, semnalizare și alarmare a incendiilor), în această perioadă s-au demarat procedurile specifice pentru implementarea lor și s-au stabilit termene relevante în vederea intrării în legalitate.

În perioada ulterioară controlului efectuat de specialiștii ISU Sibiu (noiembrie 2020) nu au fost înregistrate cereri în vederea obținerii avizelor/autorizațiilor de securitate la incendiu pentru clădirile sanitare aflate în această situație, anunță instituția.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Talaus Semper

Acum 3 ani

Oare cum de au autorizatie de functionare, in lipsa avizului de la ISU? Un magazin de parter de bloc nu se poate deschide fara macar o negatie,de la ISU... bine ca spitalele ( de unde pacientii nu pot fugi,saracii) pot functiona fara...E o cloaca generala... Sau un bun indemn sa traim sanatosi, sa nu ajungem la spitale...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus