Miercuri,
21.04.2021
Innorat
Acum
9°C

Sibiul, locul 11 în țară la vaccinare. Cele mai multe doze au fost alocate vârstnicilor și bolnavilor cronici

Sibiul, locul 11 în țară la vaccinare. Cele mai multe doze au fost alocate vârstnicilor și bolnavilor cronici

Aproape trei mii de doze de vaccin s-au acordat sibienilor de peste 65 de ani. Vârstnicii depășesc alte categorii incluse în etapa a doua de vaccinare, precum bolnavii cronici (1.198 de doze) și lucrătorii din domeniile esențiale (851).

Raportat la nivel național, în toate cele patru categorii (bolnavi cronici, lucrători din domenii esențiale, +65 de ani și persoane aflate în centre rezidențiale) județul Sibiu ocupă peste tot locul 11. Aceste date au fost date publicității de Ziarul Libertatea și s-a constatat că în mai multe județe există decalaje mari în ceea ce privește alocările pe categorii. De exemplu, în Ilfov, lucrătorii din domeniile esențiale sunt cei mai numeroși, fiind la vaccinare, ca număr, peste vârstnici și mai mult decât dublu față de bolnavii cronici.

Unde s-au dus vaccinurile în Sibiu, în etapa a doua:

Bolnavi cronici: 1.198 de doze (locul 11 după număr, la nivel național)

Lucrători în domenii esențiale: 851 de doze (locul 11 după număr, la nivel național)

Persoane de peste 65 de ani: 2.953 de doze (locul 11 după număr, la nivel național)

Persoane internate în centre rezidențiale: 499 ((locul 11 după număr, la nivel național)

 

11.065 de doze administrate în Sibiu

Luni 26 ianuarie a fost ultima dată când Instituția Prefectului Sibiu a prezentat informații legate de stadiul vaccinării la nivel județean. La acea dată, potrivit datelor puse la dispoziția Instituției Prefectului județul Sibiu, de către Direcția de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, erau administrate în județ 11.065 doze de vaccin. În ultimele 24 de ore erau administrate 792 doze de vaccin. Până la data de 26.01.2021 ora 08:00 un număr de 9.877 de persoane s-au vaccinat cu prima doză de vaccin, iar 1.188 de persoane au făcut vaccinare și cu cea de-a 2-a doză de vaccin (rapelul).

De la prima administrare (31.12.2020) până în 26 ianuarie, la nivelul județului Sibiu au fost înregistrate opt pierderi, iar 24 de sibieni au raportat reacții adverse, dintre care nouă de tip local, respectiv durere la locul injectării. Alte cinci persoane au prezentat reacții de tip alergic, o persoană a avut febră și dureri de cap,  iar alte trei persoane au prezentat anafilaxie, ale cărei simptomel tipice includ prurit, inflamația gâtului și hipotensiune. Alte șase persoane au avut alte tipuri de reacții.

Până la acea dată, INSP a anunțat că s-au vaccinat din etapa a doua a programului național: Bolnavi cronici: 68.318 oameni vaccinați. Persoane peste 65 de ani: 131.852. Lucrători din domeniile esențiale: 70.677. Persoane din centre rezidențiale: 21.502.

Vizualizari: 1349

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Stoica Gheorghe

Acum 2 luni

Poate una din cele mai bune organizari din tara, a fost o reala placere sa particip la vaccinare, personalul f. dragut, de la asistente, doctor, si domnul ce introducea datele. Super profesioniti. Va multumesc. O sa ma reintorc cu placere la rapel.
Raspunde

Ion Ion

Acum 2 luni

Ati omis si categoria persoanelor cu risc crescut: cunostinte, prieteni, apropiati si membrii ai PNL....sau stai ca astia s-au vaccinat in centrul ala care defapt nu există.
Raspunde

Serban E E

Acum 2 luni

Adevarati profesionisti, o echipa de nota 10. Va multumesc pt tot. Ne revedem la rapel. Stima
Raspunde

Un Sibian

Acum 2 luni

in primul rand sunt CORUPTI pentru ca sefa centrului de vaccinare este sotia aluia de la DSP!!! restul sunt povesti nemuritoare!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus