Miercuri,
17.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Consilierii USR PLUS cer ca, după un an de ”tăcere”, sibienii să poată adresa întrebări în Consiliul local

Consilierii USR PLUS cer ca, după un an de ”tăcere”, sibienii să poată adresa întrebări în Consiliul local

După un an în care ședințele Consiliului local au fost accesibile sibienilor doar înregistrate, consilierii USR PLUS cer administrației locale să ofere, din nou, posibilitatea cetățenilor de a pune întrebări celor pe care i-au ales.

Ședințe cu caracter public, reuniunile lunare ale Consiliului local Sibiu erau un prilej pentru sibieni de a adresa întrebări aleșilor locali. Înscriindu-se pe o listă înaintea fiecărei ședințe, sibienii se adresau în special conducerii Primăriei. Din primăvara anului trecut, însă, de când ședințele CL Sibiu se desfășoară în format on-line, a dispărut oportunitatea sibienilor de a se putea adresa direct aleșilor. Cu atât mai mult cu cât, până luna trecută, ședințele nu erau transmise în direct, ci doar o versiune înregistrată a acestora.

La cererea consilierilor locali aleși pe listele USR PLUS, ședințele se transmit acum în direct. Aceiași consilieri propun, acum, ca la aceste ședințe să poată participa activ și sibienii, care să poată pune din nou întrebări pe subiecte legate de administrația locală. 

”Am trimis azi din partea grupului de consilieri USR PLUS un e-mail către doamna primar Astrid Fodor și către colegii noștri din Consiliul Local în care propunem următoarele:

1. Linkul de conectare la Zoom să fie trimis și reprezentaților mass-media. În acest fel și jurnaliștii vor putea să adreseze întrebări administrației locale la punctul “întrebări, interpelări” de pe ordinea de zi. Menționez că autoritățile publice au obligația conform art. 17 din legea 544/2001 să organizeze periodic conferințe de presă și să răspundă cu privire la orice informații de interes public. Posibilitatea ca jurnaliștii să poată interveni la acest punct de pe ordinea de zi a ședințelor de Consiliu Local ar deveni un substitut al conferințelor de presă.

2. Publicarea pe site-ul primăriei www.sibiu.ro la secțiunea “Şedințele Consiliului Local Sibiu LIVE” a unei adrese de e-mail la care persoanele interesate pot să transmită din timp solicitarea de participare. Cei care au transmis solicitarea de înscriere la cuvânt vor primi confirmarea și instrucțiunile de participare prin e-mail.

De asemenea, am propus ca ședințele de Consiliu Local să fie transmise LIVE și pe pagina de facebook Primăria Municipiului Sibiu”, a anunțat Diana Mureșan, liderul de grup al consilierilor locali din partea USR PLUS, pe pagina ei de Facebook.

Conferințele de presă – organizate săptămânal în vremea primarului Klaus Iohannis – au devenit o rara avis la Primăria Sibiu. Ultima conferință de presă organizată de administrația sibiană a avut loc în luna martie a anului 2019, cu prilejul finalizării lucrărilor la clădirea din Piața Mică, nr. 22, unde funcționează și Casa Căsătoriilor.

”Suntem siguri că vom putea implementa aceste propuneri și că în mod continuu vom găsi noi căi pentru ca activitatea noastră din Consiliul Local Sibiu să rămână transparentă și cât mai aproape de cetățeni și presă”, completează Diana Mureșan.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1293

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

2 Cents

Acum 1 an

Sibienii s-au obisnuit fara audiente si alte bagari in seama din partea Primarului sau a Consiliului. Si probabil ca si vice-versa. Actualul presedinte nu a acordat nicio audienta cat a fost primar. Si vorbim de cate mandate?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus