Marţi,
19.10.2021
Cer Senin
Acum
14°C

A doua tranşă de vaccin AstraZeneca soseşte în România

A doua tranşă de vaccin AstraZeneca soseşte în România

Astăzi, 11 februarie, sosește în România, pe cale terestră, cea de-a doua tranșă de vaccin AstraZeneca, care constă în 92.400 de doze, anunță Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

În cursul zilei de mâine, 37.800 de doze de vaccin vor fi distribuite către centrele regionale din Brașov și Constanța, după cum urmează:

Centrul Regional de Depozitare Brașov: 19.800 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanța: 18.000 doze.

Totodată, la Centrul Național de Național de Depozitare București vor rămâne în stoc 54.600 de doze, care vor fi distribuite cabinetelor de vaccinare active la nivelul capitalei, destinate vaccinării persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale, cu vârste cuprinse între 18-55 de ani.

În cabinetele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și din tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naționale. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de +2 – +8 grade Celsius.

Programarea pentru AstraZeneca a început în data de 10 februarie și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

Citește și 3.365 de sibieni s-au programat deja pentru vaccinarea cu AstraZeneca. Aproximativ 1.500 de locuri mai sunt încă disponibile în județul Sibiu

 

Vizualizari: 749

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus